Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Valtion yhteiskuntavastuu?

Suomesta on myyty monopoleista ulkomaille Digita joka hoitaa maanpäällisen antenniverkon. Eli täysin turvattua rahaa moolokin kitaan veronmaksajilta. Myös meiltä on myyty A-katsastus joka voi yksinoikeudella pitää tenttejä ja inssiajoja ajokorttia halajaville. Tottakai ulkomaille. Trafi (ent liikennevirasto) ulkoisti neuvontansa lapista halvempaan Espanjaan. Yksityisiin lääkärifirmoihin, kuten mehiläiseen, en edes halua tässä puuttua. Niin ja kemira eli jara on EK:n häkämiehen ja kokoomuksen käsityötä, voin vieläkin pahoin siitä. Melkein monopoli.

Tänään saamme kuulla kuinka entinen ilmailulaitos suunnittelee henkilöstön ulkoistamista Viroon. Tästä Finavian omistajanohjauksesta vastaa vasemmistoliiton liikennenministeri Kyllönen. Häntä ei tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Miten oikeasti voidaan hurskastella sijoittajavastuusta, yrityksien yhteiskuntavastuusta jos valtio itse näyttää esimerkkiä siitä kuinka vastuuta otetaan... enkä edes vielä pääse siihen, kuinka julkishallinto ja valtio käyttää ketjutettuja pätkätöitä laittomasti koska se on eri asia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Osaako joku nimetä muita älyvapaita yhteiskuntavastuulisia toimia valtion taholta? Tokihan suomalaisille sähköä myyviä on myyty ulkomaille, mutta laajemmin?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Miten olisi ajattelun ulkoistaminen ulkomaisille konsulttiyhtiöille?

Tiedän kyllä, ettet aivan tätä hakenut, mutta suo anteeksi, kiusaus oli vastustamaton. Ja joka tapauksessa tuo "ulkoistus" kuuluu varmaan itseoikeutetusti vahingollisimpien listalle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin. Miusta on vaan hirveen paksua lukea näitä uutisia ja puheita sitten yritysten yhteiskuntavastuusta. Mitä ihmeen yhteiskuntavastuuta voidaan peräänkuuluttaa, jos valtio itse omilla toimillaan on moraaliton. Kenen hallinnassa tämä paletti on?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Niin. Täysin valtion hallinnassa olevat yhtiöt toimivat yhteiskuntavastuun yms. suhteen vastuuttomammin kun "kokomustin" pörssiyhtiö ja valtion omat laitokset toimivat lakia vääntäen, tasan niin pitkään kun siitä ei seuraa konkreettista sanktiota.

Jos lakien ja moraalin kunnioitus on tätä luokkaa valtion itsensä taholta, miten sitä voidaan odottaa kansalaisilta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan järjetöntä, onko hallituksessa enää suomalaisia vai tyhjentävätkö konkurssipesää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Meillä ei ole korruptiota. Meillä on maan tapa.

On ihan sattumaa vuosien takaa sekin, että demareiden Heinäluoma ja Tuomioja tekivät ison tilin Fortumin osakkeennousun takia... sekin on tietyin osin monopoliyhtiö mutta onneksi vielä "suomalainen".

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

..uutiset kertoo että finnair (valtionyhtiö) meinaa hankkia henkilöstöä espanjasta ...hetkinen, se valtion ja valtioyhtiöiden yhteiskuntavastuu?

Toimituksen poiminnat

Sivut