Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Duapolin palautuspullohuijaus

Kun bonususkollinen ja ruuan ylikorkean hinnan takuumies, Sami Suomalainen ostaa virvoitusjuomaa niin hän maksaa juomastaan täyden hinnan ja saa täyden bonuksen. Tämä siis, mikäli Sami muistaa ostaa juomansa rakkaasta lähiprismasta tai citymarketistaan. Tai näiden supermarkettien kalliimmista pikkuveliliikkeistä joihin hakeudutaan keskittämisen ilosta kuin kärpänen hunajakakkuun.

Venäjälle seiniä innokkaasti rakentava S-ryhmä ja sen vaaleilla valitut demokraattiset edustajat hierovat käsiään kun Sami tulee palauttamaan pullojaan tai tölkkejään. Palautustapahtuma on suunniteltu niin, että antaessaan kassalla panttilappunsa, ruokakassin hinta alenee pantin verran ja asiakas on vielä tyytyväinen. Sitä keskittyneen päivittäistavarakaupan bonusvelhot eivät Samille kerro, että pantin kautta halventunut ruokakassi antaa bonusta tai plussaa vain maksetun summan verran.

Pantista saatu alennus alentaa ruokakassin hintaa, mutta myös summaa josta bonus lasketaan. Jos Sami vie vuoden tölkit kerralla, saa 100 euroa pantteja ja ostaa sadalla eurolla ruokaa, hän ei saa senttiäkään bonusta tai plussaa. "Hienoa että sain ilmaiset ruuat pelkillä panteilla" ajattelee Sami ja automaattisesti vilauttaa 0 euron ostotapahtumaan bonuskorttiansa, mitä iloinen osa-aikainen kassan myyjä häneltä pyytää.

"Ei boonusta kahteen kertaa pidä maksaa, Sami sai jo ostaessaan bonuksen pantista" - sanoo Ahti Ahne, osuuskaupan bonuskoordinaattori. Sami ei edes ajattele että häntä on huijattu, vaikka muisteli kyllä ostaneensa panttipullot alkosta josta mitään bonuksia ei edes makseta.

Ahti Ahne osuuskaupasta ja Keijo Kelju k-kaupasta ovat vaivaantuneita kun toimittaja tiedustelee summaa jonka duapoli voittaa tässä panttikikkailussa vuositasolla...

Mut joo, ainahan keskittyneessä korttikaupassa voi ostosten tekemisen ja bonuksen keräämisen jälkeen pyytää pantin rahana. Silloin saa bonuksen ja rahat. Mutta kuka niin kehtaa tehdä, epäkätevää. Tai sitten voi mennä Lidliin.

Mutta jotain positiivista: Mitä keskittyneempi kauppa, mitä korkeammat hinnat niin sitä enemmän saa bonusta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Sitä muuten en edes tiedä, erotteleeko duapolin kauppajärjestelmät juomien pantit erikseen ostotapahtumassa ja jättäisi bonukset maksamatta panttien osalta.

...ei kait ne niin kieroja ole?

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jukka, mie palautan ne alkoon tai yhä useammin lidliin.

Mutta ihmiset eivät koe tulevansa "huijatuksi". Tässä duapoli voittaa miljoonia vuositasolla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko, ajattelin esittää samaa kuin Jukka tuossa yllä kerkisi. Palautuspullot Alkoon ja vuoden viinakset saaduilla panteilla. "Vaihtokauppaa" :D

PS. Minulla kun ei ole noita vaikeuksia, sillä ei ole boonuskortteja.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Juu, palautuspullot tosiaan vähentää bonusta. Mut pidän citymarketista, ku siel usein loistavia tarjouksia. Ja ne mulle aina kuukauden välein laittaa sellasen lapun et jos ostaa 50e kertaostokset ni saa 20e alnnusta (paitti ei nyt tietenkään ku en oo Suomessa ni en oo ollu ns. aktiivinen asiakas mut muutoin). Ja kyllähän minä viidelläkympillä ostan ku sillä saa 1.5-2 viikon ruuat. Ja välil ne myyjät kans totee et vedä plussakortti ensin ja vasta sit tehään pullon palautukset ni saat täydet bonukset! :)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

US laitto tupla viestin. Ei salli poistaa, mut pystyy muokkaa jottei sama oo kahesti peräkkäin...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut