Ammattiyhdistysliikkeen jäsenten rahoilla Brysseliin!

On tavattoman hienoa ja tärkeää että meillä Suomessa on toimiva ammattiyhdistysliike joka on osaltaan työelämän hienot oikeudet työntekijöille rakentanut, puoluekantaan katsomatta.

Yhteiskunnan tasolla olen monesti piikitellyt ay-liikettä siitä, että se kovin mielellään on olevinaan työläisen puolella, vaikka todellinen edunvalvonta keskittyy etuoikeutettuihin vakituisiin työntekijöihin. Oikeassa elämässähän ay-liike kilpailee melkeinpä enemmän keskenään kuin työnantajaa vastaan vakituisen työväen palkankorotuksissa ja eduissa, vaikka suuremman palkan hintana surullisen usein on ollut irtisanomisia ja määräaikaisen työväen yhä laajeneva hyväksikäyttö.

Se mitä en millään voi hyväksyä, että ammattiyhdistysliikkeen jäsenten jäsenmaksuja, jotka työnantaja ay-liikkeen ja jäsenen puolesta huomaamatta palkasta kerää, ja jotka ovat kokonaan verovähennettäviä, käytetään jonkun yksittäisen demariehdokkaan vaalikamppanjaan kymmeniä tuhansia.

Miapetra Kumpula-Natri on siitä etuoikeutettu demari, että hänen vaalikamppanjaansa tukivat puoluekantaan katsomatta ammattiyhdistysliike Pro:n (10 000€), metallin sd. opintoyhdistyksen (10 000€) ja vieläpä pienipalkkaisen asialla oleva PAMin (8 000€) jäsenet. Lisäksi toki palkansaajien opintojärjestön jäsenet, raideammattilaiset jäsentensä puolesta ja TEAM pistivät Miapetran puolesta likoon 3000 euroa kukin.

Varmaan ainakin eräs tuntemani PAMin vihreä aktiivi varmasti oli onnellinen, että jäsenten rahat käytettiin demarin eikä vihreän tukemiseen. Varmaan myös muutkin jäsenet puoluekantaan katsomatta ovat vilpittömän onnelisia demari Miapetran puolesta. Itse nettoveronmaksajana olen myös onnellinen, että verovähennyksillä tuetuille jäsenmaksuille tuli hyvää käyttöä.

MUOKKAUS:

Liisa Jaakonsaari (sdp) tuskin tarvitsi ay-liikkeen rahoja, hänen erityisosaamisensa on työelämän kankeutta kiertävän vuokratyöfirman puolella. Eiköhän sieltä fyffeä pitkän linjan vuorafirmahallitusammattilaiselle hellinnyt.

mikkokokko
Lappeenranta

Työskentelen pätkätöissä eduskunnassa. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu