Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Ammattiyhdistysliikkeen jäsenten rahoilla Brysseliin!

On tavattoman hienoa ja tärkeää että meillä Suomessa on toimiva ammattiyhdistysliike joka on osaltaan työelämän hienot oikeudet työntekijöille rakentanut, puoluekantaan katsomatta.

Yhteiskunnan tasolla olen monesti piikitellyt ay-liikettä siitä, että se kovin mielellään on olevinaan työläisen puolella, vaikka todellinen edunvalvonta keskittyy etuoikeutettuihin vakituisiin työntekijöihin. Oikeassa elämässähän ay-liike kilpailee melkeinpä enemmän keskenään kuin työnantajaa vastaan vakituisen työväen palkankorotuksissa ja eduissa, vaikka suuremman palkan hintana surullisen usein on ollut irtisanomisia ja määräaikaisen työväen yhä laajeneva hyväksikäyttö.

Se mitä en millään voi hyväksyä, että ammattiyhdistysliikkeen jäsenten jäsenmaksuja, jotka työnantaja ay-liikkeen ja jäsenen puolesta huomaamatta palkasta kerää, ja jotka ovat kokonaan verovähennettäviä, käytetään jonkun yksittäisen demariehdokkaan vaalikamppanjaan kymmeniä tuhansia.

Miapetra Kumpula-Natri on siitä etuoikeutettu demari, että hänen vaalikamppanjaansa tukivat puoluekantaan katsomatta ammattiyhdistysliike Pro:n (10 000€), metallin sd. opintoyhdistyksen (10 000€) ja vieläpä pienipalkkaisen asialla oleva PAMin (8 000€) jäsenet. Lisäksi toki palkansaajien opintojärjestön jäsenet, raideammattilaiset jäsentensä puolesta ja TEAM pistivät Miapetran puolesta likoon 3000 euroa kukin.

Varmaan ainakin eräs tuntemani PAMin vihreä aktiivi varmasti oli onnellinen, että jäsenten rahat käytettiin demarin eikä vihreän tukemiseen. Varmaan myös muutkin jäsenet puoluekantaan katsomatta ovat vilpittömän onnelisia demari Miapetran puolesta. Itse nettoveronmaksajana olen myös onnellinen, että verovähennyksillä tuetuille jäsenmaksuille tuli hyvää käyttöä.

MUOKKAUS:

Liisa Jaakonsaari (sdp) tuskin tarvitsi ay-liikkeen rahoja, hänen erityisosaamisensa on työelämän kankeutta kiertävän vuokratyöfirman puolella. Eiköhän sieltä fyffeä pitkän linjan vuorafirmahallitusammattilaiselle hellinnyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Niin kauan kuin ammattiyhdistykset jatkavat tätä demarisaatiota, niiden valta sekä jäsenmäärä tulevat taantumaan.

Niin kauan kuin demarit junttaavat valta-asemaansa ay-liikkeessä, demarisaatio jatkuu. Tämän tuloksena myös demareiden valta sekä kannatus tulevat taantumaan.

Ehkä lopulta on siis ainakin demarien osalta kyse aivan hyödyllisestä toiminnasta?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Älä hölpötä Jani Mäkelä.
Jos et maksa ay-liikkeelle jäsenmaksua, miksi ruikutat?:te...

En minäkään ruikuta sinun maksamistasi jäsenmaksuista vaikka Soini ne teiltä piiloon, itselleen on säätiöinyt.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ainakin sosiaalidemokraateilla muutes on säätiöitä :D ...Imatralla demarit omistavat koskenparrassäätiön joka omistaa teatterikiinteistön johon teatteri maksaa isoa vuokraa veronmaksajien pussista :) Ja päätöksen tästä järjestelystä ovat toki tehneet demarit, joila oli jopa täysi itsevaltius pari vaalikautta sitten.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #14

Kaikillahan niitä on. Se on maan tapa ja siihen Soinikin tarttui. Kuka nyt ei veronmaksajien rahoista itselleen turvaa työelämän jälkeen keräisi jos mahdollisuus on?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Missä kirjoitin, etten maksaisi ammattiyhdistysliikkeen jäsenmaksua?

Perussuomalaisten jäsenmaksua maksan, mutta en pysty sitä verovähentämään eikä sillä tueta yhdenkään demariehdokkaan kampanjaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Vaikeaa on persu-identifitioituneille tuo ay-väen toiminta.

"Loimaan kassa" on muuten suoraan työnantajien laariin satavaa jäsenmaksamista ja mikä pahinta, omien oikeuksien pilkkaamista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Nuoret joutuvat helposti työskentelemään monella alalla ja monen eri työehtosopimuksen piirissä työelämänsä aikana. Itse olen työskennellyt siistijänä, kiinteistöhoitajana, myyjänä ja opettajana.

Mikä on se ammattiliitto joka asiaani ajaa? Kun olin siistijä, niin myyjät ja siistijät olivat periaatteessa jopa vastakkaisilla puolilla, sillä kun kauppa maksaa myyjille enemmän, se haluaa maksaa ulkoistetuille kaupan siivoojille vähemmän.

Loimaan kassasta saa ansiosidonnaisen työttömyysturvan. Nykyään myös lainopillista neuvontaa.

Itse olen sitä mieltä, että mielummin palkkaa leikataan 10% kuin kymmenestä työntekijästä irtisanotaan 1. Siihenhän on menty.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tuo viimeinen lause ei kerro totuutta.

YT-neuvotteluissa seulotaan eläkeikäiset. Mahdolliset osaaikaeläke-oikeutetut. Aikaisemmat lomautukset nyt ovat vaihtuneet suoriin irtisanomisiin.

Suosimanne porvaristo on koventanut otteitaan ja heikentää elämisenmahdollisuuksia tässä maassa.

Vallatkaa nyt ihmeessä Ay-liike ja pankaa asiat kuntoon. Se jonkun verran brenkkua maistelleen työmiehenne piti se jo tehdä, mutta ehkä hän tekee sen vielä... Ennen potkujaan. Niistähän on huhuttu kun valtaus ei tahdo onnistua... Viittasin habitukseen tuossa kappaleen alussa. Komea mies hän muuten on.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #18

Tyry hei, minä en ole persu.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #19

Mutta se identiteetti. Se kannatuksen kohde nääs. En mäkään ole demari.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #19

Pit sannoo vielä, että minä olen osallistunut lukuisiin Yt-neuvotteluihin, joten jotain tiedän mitä siellä neljän seinän sisällä puhutaan.

Joskus ääni jopa kohoaa.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tässäkin nyt vähän sekoitetaan asioita. Liiton kassa ja liitto ovat myös kaksi eri asiaa. Liiton jäsenyys ei tuo työttömyysturvaa, vaan kassan jäsenyys. YTK:ssa ollaan kassan jäseniä ilman mukana pakkomyytyä liittojäsenyyttä.

Liitot ovat kovin hiljaa mahdollisuudesta kuulua heidän kassoihinsa ilman liiton jäsenyyttä. Miksihän?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tuossa Jani on osittain oikeassa.

Liitoissa kuitenkin on runsaasti vain ns. kassaan osallistujia.

Loimaan kassan tuloskertomus, ja mihin vopitot menevät olisi tietekin mielenkiintoista.

Minä vaan en jaksa kertakaikkiaan lähteä googletunkiolle. Tässä räksytyksessäkin kuluu voimia.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #26

Jos liitoissa on "kassaan osallistujia", millä tavoin he eroavat YTK:n kassaan kuuluvista?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Eiks' Mikko, Aimo ja Jani ole ihan kivaa piikitellä politiikasta.
Mä tykkään... Annan vaan samalla mitalla takaisin, ja ehkä välillä rimpsummin.

Mulla kun on tää sarkastinen sanominen kuin automaattiosesti päässä. En minä malta olla sitä kirjoittamatta.

Tuollainenkin avaus on Puheenvuoroon tänään avattu, luin sen huolella:
http://paganprosperity.puheenvuoro.uusisuomi.fi/16...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ay-maailma on vaan rikki. Vuokratyöfirmat syntyivät jotta voidaan kiertää kallista työllistämistä ja jäykkiä työehtoja. Yritykset saavat työtä kalliimmalla lyhytaikaiseen tarpeeseen.

Liisa Jaakonsaari (sdp) on pitkän uran tehnyt tämmöisen vuokratyöfirman hallituksessa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Onhan se ikävää tuollainen.

Olavi Mansikka

en mikäkään ymmärrä ton jäsenmaksun vähennysperustetta. enkä muutenkaan Ay-liikettä. Kun katsoo niin rahaa kylvetään milloin minnekkin. Jäsenistöstä välittämättä. Ja ne jotka joutuu työttömiksi ja ulos niin niistä ei enää välitettä. pääasia että mahdollisimman suuri kuppaus. Toki Ay liike on tarpellinen. nykyään vaan ylimitoitettu vänhojen jäärien paikka.

Matias Härkönen

Joskus olen näistä liittoasioista jutellut muutaman kaverin kanssa. Kumpikaan ei ollut edes kuullut Loimaan kassasta, eli nykyisestä YTK:sta. Kuitenkin molemmat olivat liitossa vain ja ainoastaan sen takia, että saisivat ansiosidonnaista, mikäli työttömyys koittaisi. Näin veikkaan että on vähintään 50%:lla liittohin kuuluvista.

Jos nämä minunkin kaverit tietäisivät, että heidän rahojaan menee jollekin Demari kukkahatulle, niin voin luvata että kaikki eroaisivat heti. Valitettavasti niin harva seuraa näitä asioita tai politiikkaa, joten ollaan vain "tyytyväisiä" nykytilanteeseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itsehän liityin loimaan kassaan siksi, kun en OAJ:hin kelvannut (hakemuksen tein) kun "opiskelunäkymäni eivät tue sitä ajatusta että toimisin opettajana".

Nyt olen sitten opettanut 14 vuotta, mutta liitonpaskaan en liity.

(On miuta syyllistetty, vapaamatkustajaksi moitittu, ei siinä mitään. Mutta en liity)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Pyykkölälle terveisiä. OAJ taitaa olla kokoomusvetoinen mutta se ei maksa vaalitukia kenellekään. Myös OAJ:ssa on SDP:hen, Vasemmistoliittoon ja myös meitä Perussuomalaisiin kuuluvia jäseniä.
Samalla tavalla on täysin perusteltua, ettei PAM:n, Pro:n ym. eli ei minkään ammattijärjetön kuulu maksaa vaalitukia minkään puolueen ehdokkaalle missään vaaleissa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mitä nuo liittojen jäsenet saa kun Miapetra pääsi bryssleiin? Kuka voisi vastata?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mielenkiintoinen blogi ja sen kommentit. Kiitos Mikko ja kumppanit. Käy ihan oppitunnista näin maallikolle.
Pyyhitään nuo inhottavat vasemmisto-/oikeistodemarit politiikan kartalta ja samoin edustamansa ammattiliitot. Jotka vain jarruttavat kunnollista ja tuottavaa "pisnestä".
Tehdään tästä periferiasta "banaanivaltio", jotta päästäis taas joskus keksimään kyseessä olevat instituutiot uudelleen. Eli toteutetaan sitä mitä pres. Koivisto aikoinaan kuulutti. Liikettä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Erinomainen ploki. Suorastaan ydinasioihin pureutuva. Ilmeisesti demareiden ja vassareiden yhteensä kolmen mepin on kiittäminen ammattiyhdistysliikkeen antamista valtavista avustuksista sitä, että pääsivät Rysselin simpukkapatoja nauttimaan. Ne on kaikki dissattava.

Rkp:n yksi sai avustusta ruotsinkielisiltä säätiöiltä niin paljon kuin pystyi käyttämään. Kokoomuksen kolme meppiä puolestaan kahmusivat paitsi noilta säätiöiltä, myös työnantajaliitoilta(verottomia) ja myös omilta säätiöiltä sekä yrityksiltä.

Persuja ja krisuja avustivat ties ketkä. Ainakin me veronmaksajat puolueavustuksina.

Kepu kerää rahaa ja rahaa valtavasti kuin aina ennenkin. Paljonko esim. 4H-liitto ja Vesaiset antoivat rahaa ehdokkaille? Entäpä Maaseudun Kukkaisrahasto?

On suorastaan törkeää, että yritykset voivat esittää kuluissaan eli verovapaina menoina esimerkiksi rkp:n tai kokkareiden ehdokkaiden ns. seminaareihin osallistumisen.

Hirveää kaikki tyynni.
Ei ole mitään rotia koko Suomenmaassa. Ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut