Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Freedom!

Sydämestäni toivon että skotit viimeinkin ottavat rohkeuden olla vapaita. Toki se on myrkkyä unionille ja erityisesti eurolle.

Ai miksi? No, skotit ei unionia tarvitse siis mihinkään, euron siunausta hyö eivät ole edes kokeneet.

Terveiset eurolle.


(Joku kerettiläinen voi ajatella, että jos skotit ovat olleen punnassa noin pitkään ja valuutta vaihtuu, niin ehkä eurokaan ei ole kiveen hakattu)

 

(eurooppalaista foliohattuajattelua) Sitä ei haluta, että joku muukin valtio tai alue katsoo että euro ei oo ehkä se juttu.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kolme Skotlannin suurinta pankkia ilmoitti siirtävänsä pääkonttorinsa Lontooseen, jos YES äänet voittavat. Hyvä alku itsenäistymiselle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Uhkailu on hyvä ase, jos on agenda. Pelottelu on ihan paras juttu.

Jumaliste mie toivon että just ehkä euroopan jäärpäisimmät näyttää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kolme Skotlannin suurinta pankkia ilmoitti siirtävänsä pääkonttorinsa Lontooseen, jos YES äänet voittavat."

Kertoo kai enemmän kuinka hyvä tulonlähde EU on pankeille. Suomihan oli maksamassa pankkitukea myös Cityyn vaikka eivät euroon kuulukaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei tuosta nyt oikein saa keppihevosta eu:n ruoskimiseen. Käsittääkseni eu-jäsenyys skoteille kelpaa kyllä. Sensijaan unioni brittien kanssa on nyt koetuksella ja punnan käyttökin tulevaisuudessa omana valuuttana itsenäisyyden myötä hieman epävarmaa.

Onnea jos erovat ja onnea jos päättävät pysyä. Mitäpä me täällä neuvomaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miusta tuntuu että kukaan ei halua skotteja unioniin (katalonia, yms)
. Vaan en usko että se skotteja yhtään haittaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itse asiassa itsenäisyyttä haluava Skotlanti, Katalonia jms. sopivat muutenkin hyvin yhteen jo vuosia sitten lanseeratun 'maakuntien Eurooppa' -mallin kanssa jossa valtaa jaetaan unionin ja maakuntien kesken, pois kansallisilta hallituksilta. Näin päätöksentekokin siirtyy lähemmäs. Oikein toteutettuna erittäin hieno asia.

Jukka Mäkinen

Vallanjako kyllä menee niin, että siitä mitä kansallisvaltioilta viedään, Bryssel kahmaisee 95% ja maakunnille jää vaivainen 5%, jota sitten hypetetään merkittäväksi itsehallinnoksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Höpö höpö. Valtaosa maamme asioista päätetään edelleen kotimaassa ja ihan valtiollisten/kunnallisten päättäjien voimin.

Mua aina pistää hymyilyttämään kun joku Kankaanniemen tapainen änkyrä ilmestyy tänne kertomaan että vain 'suomalainen tietää mikä on suomalaiselle parasta'. Tekisi mieleni kysyä siltä että päätetäänkö katuravintiloiden terassivarjojen väristä, uudisrakennuksen seinälaudoituksen suunnasta ja paskalaista Brysselissä vai onko se sitä kotimaista osaamista ja päätäntävaltaa mistä pitäisi kuulemma olla ylpeä ja jota pitäisi saada lisää?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #16

"Tekisi mieleni kysyä siltä että päätetäänkö katuravintiloiden terassivarjojen väristä, uudisrakennuksen seinälaudoituksen suunnasta ja paskalaista Brysselissä vai onko se sitä kotimaista osaamista ja päätäntävaltaa mistä pitäisi kuulemma olla ylpeä ja jota pitäisi saada lisää?"

Kuten sanoin, se 5% mitä sitten hypetetään.

Suomessa ei päätetä montako miljardia suomalaiset maksavat pankkitukia Euorooppaan, tai montako sataa miljoonaa on suomalaisten osuus Ukrainan kaasulaskun maksamisesta.
Tai montako miljardia maksetaan maataloustukia.
Tai miten laittomat siirtolaiset pidetään rajojen ulkopuolella.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen koettanut rinnastaa skottien itsenäisyysäänestyksen taannoiseen Krimillä järjestettyyn "referendumiin", mutta kukaan ei ole innostunut edes kommentoimaan. Höh!

Mutta saatte nähdä, että duuma tekee tuota pikaa päätöksen hyväksyä itsenäistyvä Skotlanti osaksi Venäjää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Niin. Eihän sillä Skotlannilla ole omaa armeijaa eikä omaa rahaa. Skotit haluavat säilyttää kuitenkin kuningattaren.

Mikä se sellainen itsenäisyys on, että hallitsija istuskelee palatsissaan naapurimaassa.

Suomen osalta ajatus on aika pelottava, koska Suomen perustuslaki tuntee vain prseidentin ja Suomen naapurimaissa vain yhdessä on presidentti.

Jukka Mäkinen

Niin, siellä se hallitsija istuu palatsissaan Brysselissä. Sellaista tämä suomalaisten perustuslaillinen "itsenäisyys " on.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tässä Skotlannin itsenäisyys pyrkimyksessä on jotakin vääristynyttä..he tahtovat jäädä silti Britanian vallan (lue pankkien) alle,koska tahtovat säilyttää punnan valuuttanaan. Samalla he myös tahtovat liittyä EU:n

Ja kuvittelevat olevansa rikkaita tällä yhdistelmällä..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todennäköisesti Skotlanti haluaisi euroon itsenäistyttyään. EU:hun se ainakin haluaa, sehän on yksi suurimmista huolenaiheista koko äänestysdilemmassa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Juuri tuo tosiasia on meikäläisten änkyröiden sokea piste.

Skottien itsenäisyyshaaveilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä haihatteluun Suomen eroamisesta unionista. Pikemminkin kuvitellulle tilanteelle jossa nettomaksajamaakunnat sanoisivat markkasuomelle hej på dig ja jatkaisivat eurossa erottuaan entisestä emämaastaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hullujahan skotit olisivat. Saisivat vain saman vallan EU:ssa kuin suomalaisillakin on, 1-2% eli menettäisivät jälleen itsenäisyyden.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Skotlantilaiset ovat fiksuja, itsenäisiä ja itsepäisiä, ja jos pelottelu jotenkin vaikuttaa, niin päinvastoin. Uskon että Skotit äänestävät YES! Cameronin yritykset on: liian vähän, liian myöhään. Englannille ei riittänyt 300 vuotta oikeudenmukaistaa asioita Skotlannille. -Ja kyllähän tämä Eurooppaa muuttaa väistämättä.

Toimituksen poiminnat

Sivut