Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Paremmat omat ajatukset

Mielestäni suomalaisten iso ongelma on se, että omat ajatukset ovat aivan liian usein parempia kun toisen ajatukset. Kun omat ajatukset on parempia, niin toisen ajatukset pitää huutaa hiljaiseksi ja jos se ei onnistu, toinen pitää eristää tai leimata. Muita ihmisiä pitää suojella niiltä huonoilta ajatuksilta.

 

En tosin tiedä että onko tämä suomalaisille jotenkin tyypillistä, mutta jotain me tehdään oikein kun ollaan koulu- ja työpaikkakiusaamisessa maailman huippua. Meistä on mukava vähän kiusata sitä toista. Ja koska miulla tämmöinen ajatus on, niin se on siun ajatusta parempi. On myös minulle itselleni helpompi että olen sellaisten kavereiden seurassa, joilla on samanlaisia, niitä toisia parempia ajatuksia. Minä ymmärrän tämän, sinä et. Minä tiedän mistä se johtuu kun sinä olet tuommoinen kuin olet, minua huonompi.

 

Minä en ymmärrä sosiaalidemokratiaa. Minun ajatukseni mukaan se pyrkii holhoamaan liikaa, sanoissa ja teoissa on ristiriitaa ja Susanna Huovinen on muuten vaan ärsyttävän oloinen kun se niin painokkaasti julistaa niitä minun ajatuksiani huonompia ajatuksia.

 

Kun oikein pohdin, niin on aika raskasta tuntea monta demaria, jotka ovat aidon oikeasti mukavia ihmisiä ja älykkäitäkin. On kovin raskasta pitää heistä, koska heillä on huonommat ajatukset kuin minulla kun ovat demareita. Jos yritän ymmärtää heidän ajatuksiaan ja aloitan vuoropuhelun, on aina sellainen riski että uskoni omien ajatuksieni ehdottomaan paremmuuteen alkaa horjua. Taidan suojata itseni heidän huonommilta ajatuksiltaan.

 

Usko siirtää vuoria. Riittää kun tiedän olevani noita toisia parempi, älykkäämpi, nokkelampi, nopeampi, suvaitsevaisempi. Näin on helpompi suojella omia, parempia ajatuksiani.

 

Eiku, pitäskö meidän kokeilla vuoropuhelua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

oisit pistäny blokiin kommntointikiellon, suojais edes hiukan.

onks ne demarit yrittäny aivopestä sua? mulla o siihe rokotus. aina kun sdp alkaa tuntua mukavalta tai järkeväsltä (niinkus rinne tuntu kun ilman mediaa keskusteltiin) otan taskusta paavo lipposen ja liisa jaakonsaaren valokuvat.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

En ole demareiden kanssa menossa mihinkään. Mutta halusin kertoa mielummin omasta kokemuksestani. Persut / punavihreet on liian selvä taistelupari :)

Meidän pitää vuoropuhella, ihan kaikki.

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen

Minusta kirjoituksen aihe on joltakin osalta sisällöllisesti samanlainen kuin Ossi Ojutkankaan kirjoitus poliittisesta korrektiudesta:

http://ossiojutkangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/193...

En tiedä sitten onko tässä ajatuksessa mitään järkevää, mutta minusta Suomalaiset - ja kovin paljoa en ole ollut tekemisissä ulkomaisten ihmisten kanssa - ovat innokkaampia toimimaan poliittisesti korrektilla tavalla kuin ihmiset yleensä. Minusta se liittyy osaltaan Suomalaiseen häpeäkulttuuriin, ja ehkä häpeäkulttuuri liittyy poliittiseen korrektiuteen. Minusta näillä on myös yhteinen tekijä jonkinlaisessa yhteisöllisyydessä, sellaisessa usein ilmenevässä näkemyksessä, että ihmiset ajattelevat olevan kannattavaa toimia yhteisen edun mukaisesti yksityisen edun sijaan.

Hieman täsmällisemmin määriteltynä Suomalaiset ovat minusta kiinnostuneita keskustelemaan siitä mikä on poliittisesti korrektia ja mikä on oikea tapa toimia. Minusta Ossi Ojutkankaan kirjoituksessa tämä yhdistyy siihen, että oikein toimimista suorastaan vaaditaan, ja erilailla ajattelemiseen suhtaudutaan vakavasti.

Ihmisten mielipiteet siitä mikä on poliittisesti korrektia vaihtelevat myös ja niihinkin voisi suhtautua mielipiteinä. Minusta jos joku taitavasti tai muutoin uskottavasti argumentoi sen puolesta, että jokin tietty käyttäytymismalli on oikea, ihmiset haluavat tavallaan noudattaa tätä käyttäytymismallia. Vastaavasti jos jonkun poliittisesti korrekti mielipide on huonosti argumentoitu, yksi tapa reagoida siihen voi olla samankaltainen kuin Ojutkankaalla, poliittisen korrektin mielipide tulkitaan pyrkimykseksi hallita muiden ihmisten poliittisesti korrektia käytöstä. En tarkoita kumminkaan kritisoida Ojutkangasta tässä yhteydessä, vaan pikemminkin olen tekevinäni jonkinlaisen havainnon.... Mitenköhän tämän voisi muotoilla hieman hienovaraisemmin?

Oikeastaan se mitä tarkoitan on että eriäviin mielipiteisiin poliittisesta korrektiudesta ei minusta osata suhtautua leppoisesti, sillä häpeäkulttuuriin liittyen väärin toimimiseen liittyvää häpeää usein halutaan karttaa.

Toisaalta en tarkoita sitäkään, että minusta olisi jotain vikaa vakavassa suhtautumisessa muiden ihmisten mielipiteisiin, vaan minusta se on ihan hyvä tapa ja kohteliasta ottaa ihmiset vakavasti. Pikemminkin tarkoitan että se vakavuuden sävy erimieltä ollessa voi muuttua vihamieliseksi, kun hyväksyvämpikin suhtautuminen voisi olla paikallaan, tai leppoisuus.

Seurauseettisesti asiat voivat toisaalta olla hyvinkin vakavia. Esimerkiksi jos nyt ääriesimerkin ottaa niin vaikkapa tämä harmittava Charlie-Hedbo tapaus. Kun mielipiteen ja sananvapauteen yhdistyy näin vakavien seuraamuksien assosiaatoita, niin minusta on erityisen ymmärrettävää, että asiaan suhtaudutaan myös vakavuudella.. Tai ei oikeastan olisi pitänyt ottaa tätäkään esille, kun esimerkki on liiankin vakava suhteessa siihen mielentilaan, jossa tätä kommenttia nyt naputtelen.

No en minä oikeastaan tiedä oliko tässä ajatuksessa mitään itua nyt..

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Vuoropuhelu on järkevää silloin, kun toinen osapuoli ei suolla sellaista tuubaa, jonka olemus perustuu alkeelliseen psykologiseen huijaukseen.

Vasemmisto on manipuloitu vihaamaan "omistavaa luokkaa" - aivan tuubaa kun Suomessa ihan jokaikinen saa vapaasti omistaa.

Vihreät on manipuloitu vihaamaan kristillisiä arvoja - tuubaa tämäkin vihaaminen, mitäpä sitä jankkaamaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vuoropuhelu on aina tärkeää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut