Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Pannaan, eiku LAKKOILLAAN Suomi kuntoon!

Mitä tuolla perjantain mielenilmauksella halutaan saavuttaa?

Liikenne, vienti ja tuonti, koulutus ja erityisesti alko halutaan sulkea päiväksi.

Kertoa että ottaa päähän niin vietävästi, jopa vituttaa? Mie en ole keksinyt, että kuinka tuo velkakehitys voidaan kääntää. Puhutaan innovaatiosta, tutkimuksesta ja kehityksestä. Missä ne innovaatiot, tutkimus ja kehityskin on ollut kaikki nämä vuodet Nokian jälkeen kun rahoitus on ollut kunnossa? Roviokin irtisanoo.

Vienti vetämään sanoo Antti Rinne, nobrainer, no daa kyllä, vaan miten? Nää sunnuntaileikkaukset (palkka 200%->175%, 10€ tuntipalkalla saa entisen 20€ sunnuntaitunnin sijaan 17,5€ tunnilta) ei ole ihan hirveä asia, mutta jos miulla olisi mahdollisuus tehdä sunnuntaivuoroja, kiljuen tekisin muutoksienkin jälkeen, kun olen yksinäinen mies. Lisäähän se tienestejä.

Noh, poika 12v tuossa vieressä muistuttaa olemassaolollaan, että valtion velkaa, eli siirrettyä verotusta jälkipolvien laskuun ei voi enää (edit: loputtomiin) ottaa. Ja oikeesti, kenestä tää tilanne on kiva? Ei kenestäkään.

Historiaa:

Semmoinen nyanssi vielä, että kun kokoomus alkoi työväenpuolueeksi Sari Sairaanhoitajana 2007 vaalikamppanjassa ja Katainen kun lupaili palkankorotuksia sairaanhoitajille, niin tuo prosessi johti siihen, että kaikilla aloilla tuli ylisuuret palkankorotukset. Katainen sai vihreän oksan brysselistä ja tuolloisen sairaanhoitajien irtisanomiskamppanjan päänainen, Tehyn Jaana Laitinen-Pesola on nyt kokoomuksen kansanedustaja ja näitä leikkauksia tukemassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

ay:laiset tykkäävät kiukutella itsensä paitsioon.

on karua faktaa että globalisaation tuloksena vuosittaiset palkankorotukset ja muut Ay:n ajamat asiat eivät voi enää tapahtua koska uusia työpaikkoja ei voi luoda hinnoittelemalla suomalaiset ulos työmarkkinoilta.

ja ei, en ole porvari vaan julkisen alan työntekijä palkkahaitarin alapäästä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Elinkeinoelämää on tosiaan edistetty julkisista varoista viime vuosina reilulla 9 mrd eurolla vuosittain, minkä lisäksi erilaisiin yritystukiin on hassattu vuosittain noin miljardi euroa :

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yritystuki

Palkansaajilla halukkuus tämän "yrittäjyyden" maksumiehiksi on tietenkin oikeutetusti vähäistä ....

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itse en ajatellut lakkoilla mutta ymmärrän niitäkin joita nyt sapettaa. Ihan liikaa ei hallituksen kannata nyt alkaa AY:ta demonisoida koska sielläkin on aika päljon suomalaisia takana.

Jos olisi tehty perinteiset eli nostettu alvia ja polttoaineveroa, olisi se nirhaissut jokaiselta kukkarosta paljon enemmän pois. Onneksi niin ei tehty.
Aiempina vuosina alveja onkin hilattu ylös. Missä silloin lakot? Alvin nostolla on ainakin vahmistettu kotimarkkinoiden köhimistä ja sitä että tulee yhä edullisemmaksi tilata kaikki mahdollinen ulkomailta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

ALVin nosto olisi kyllä ollut itkun ja parkumisen suhteen helpoin, joskin paljon julmenpi konsti köyhiä kohtaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Nokialla on innovaatiot edelleen kunnossa, mutta "peliteollisuudessa" ei olla kunnossa kuten Suomi kuvittelee siitä alan olevan jokin uusi "Nokia".

Koulutuksessa minä näen siinä ylitarjontana koulutuksia, missä on jo valmiiksi työttömiä ja tännekö pitäisi lisätä kortistoihin lisää työtä hakevia?

Koulutuksissa pitäisi karsia rankalla kädellä niitä aloja, minne ei kaivata enempää työttömiksi valmistautuvia vaan suunnata työpulaan osoittautuviin yrityksiin.

Niiden yritysten kanssa pitäisi rakennella räätälöidyt koulutukset, minkä ei tarvitse kestää monta vuotta ja turhat kurssit voidaan karsia pois ja ne voidaan oppia vasta yrityksen kanssa yhdessä.

Olen kuullut sellaisista opinnoista, mitkä maksavat monta turhaa vuotta kun lopulta tulee työttömäksi ja mihinkään ei enää pääse. Näitä on turha ylläpitää vaan kertoa totuus tuleville opiskelijoille ja antaa mahdollisuus vaihtaa opiskelualaa. Sama pätee työttömiinkin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Liksa on pieni. Mitä teen? Lakon palkan tarvitsen, mutta en kuulu liittoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä tuo perjantain lakko on täysin käsittämätön ja ärsyttävä. Omalla kohdallani se lisäksi tuo todellisia ongelmia tietyn matkajärjestelyn vuoksi.

Eihän mitään lakiesitystä ole vielä edes annettu käsiteltäväksi, nyt vasta puhutaan ja kerrotaan mitä on ajateltu. Työehtosopimukset ovat voimassa ensi vuoden loppuun asti. Eikös voimassa olevan työehtosopimuksen aikana lakkoileminen ole laitonta? Ja eikös ne hallituksen esitykset mene kansanvaltaisen eduskunnan käsiteltäviksi? Kuinka joku AY pomo voi katsoa oikeudekseen kävellä Suomen kansan yli?

Kuten olen usein täälläkin todennut, varsinaisia teroristeja ja kapuloiden rattaisiin heittäjiä nuo AY-liikkeet.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Työelämässä on iso joukko ihmisiä, jotka kuuluvat ainoastaan työttömyyskassaan, välttääkseen isot liittojen jäsenmaksut. Olen itsekin alkanut miettiä, että mikä hyöty on liitosta, kun kaikki saavat saman palkan anyway?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ansiosidonnaisen kurjun puoli on se, että työttömyysvakuutusmaksun kautta jokainen työntekijä osallistuu sen maksamiseen, vaikka ei olisi itse siihen oikeutettu.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sipilän hallitus ja sata ensimmäistä päivää ovat saaneet maan täydellisen vastakkainasettelun tielle. Ennätys sinänsä, joskin valitettava.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Arvonlisäveron nosto olisi ollut kivuton, joskin julmempi tie. Silloin ei olisi ay-liike alkanut räyhäämään. Ay-liikettä kun kiinnosta jäsenet, ei suomalaisten köyhien etu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut