Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Kokoomuksen irtiottoja

  • Kokoomuksen irtiottoja

Kokoomus teki pientä poliittista irtiottoa julkisuuden kautta omaan laskuunsa, ilman että keskusteli hallituskumppaneiden kanssa vaatiessaan päivähoitomaksujen korotuksen perumista. Tosin sitä eivät hirmuisesti mainostaneet, että ilmeisesti olisivat kustantamassa tämän korotusten perumisen asumistuen leikkauksella kuten heitä lähellä oleva EK ehdotti?

Olen aika varma että hallituksessa voitaisiin saada tuki korotuksien perumiselle, jos kokoomus suostuisi uuteen korkeimpaan maksuluokkaan päivähoitomaksuissa. Moni tarpeeksi äveriäs kuitenkin pelaa pääomaveron kautta,
joten verotuksen progressio ei toimi kovin hyvänä taakan tasaajana, kun rikkaat kuitenkin kiertävät palkkaverotuksen progression pienemmillä verotuksen muodoilla.

Ainakin perussuomalaisen kansanedustajan Jani Mäkelän mukaan päivähoitomaksujen perumisen kustannukset voitaisiin kustantaa myös varallisuusveron palautuksella, säätiöiden verolle laitolla sekä Suomessa irtisanovien isojen firmojen tukia leikkaamalla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Surullista, että status quon ylläpitoa voidaan pitää jotenkin kunnioitettavana aloitteellisuutena. Halvalla irtoavat pisteet, jos itse sovitusta maksukorotuksesta luopuminen nähdään kehitystoimena.

Porrastettu päivähoitomaksu on lähtökohtaisesti kammottava ajatus. Miksi haluamme väkisin rakenteita, jotka aiheuttavat yhdessä verotuksen progression kanssa kannustinloukkuja? Minkä viestin yksilö saa, kun yhteiskunta ottaa häneltä tulojen noustessa enemmän kuin tuo nousu on? Miksi haluamme eri tuloerojen tasauksen pitää olla erilainen päiväkotilasten vanhemmille kuin muille? Edistyksellistä olisi luopua tulotasoon sidotusta maksusta, progressiolla asia voidaan säätää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tässä maassa tuntuu olevan paljon rakenteita ja asioita, jotka on luotu joskus historiassa. Nyt niiden järkeistäminen tuntuu olevan mahdotonta vaikka maailma on muuttunut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuntuu etteivät politikot uskalla tehdä oikeita muutoksia rakenteisiin. Kaikki energia ja aika tuhlataan merkityksettömän hienosäädön parissa näpertelyyn. Toisaalta "asiansa osaava" virkamies torppaa varmasti rakennemuutokset niiden uhatessa hänen asemaansa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #3

Ehkä uskallus ei ole oikea sana, ainakaan kaikissa tapauksissa, mutta rakenteet ruokkivat itseään ja ovat valtavia koneistoja. Ja tosiaan yksikään virkamies ei tee ratkaisuja, tai ei vie eteenpäin ratkaisuja jotka hänen asemaansa uhkaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Olen aika varma että hallituksessa voitaisiin saada tuki korotuksien perumiselle

Tuskin .On nuijittu jo laiksi. Astu voimaan elokuussa. Kunnat voi alkaa periä heti kun saa lain toimimaan laskutuksessaan .Aikaa on vuoden loppuun.
Stvm -valiokunta/ HE-hallituksen esitys

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Maikkarin "Politiikan korjaussarjassa" oltiin aika ytimessä tuon päivähoitoasian suhteen. Ja muutenkin oli hyvä tällä kertaa.

http://www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33001018/politiikan-korjaussarja

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Paljon päivähoito tulee nyt maksamaan kun työtön pakotetaan 0 eurolla työhön ,sosiaaliturvaa vastaan ?
Työmatka saa olla 3 t edestakaisin .Työttömän leikki-ikäinen lapsi päivähoidossa 11t 5x viikossa. Kela maksaa verovaroista päivähoidon .

Eli jostain nuokin rahat on revittävä .Kas kun ei velvoiteta yrityksiä edes niitä maksamaan jotka saa ilman kuluja työpanoksen ilmaiseksi hallituksen toimesta.

Etenkin kun edm.on leikattu jo toimeentulotuesta pois kotihoidontuet ja lapsilisät jo-94 eli 22vuotta jo.

Muita Kelan etuuksia saavia orjatyö ei koske? Miksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut