Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

SAK ja yt-neuvottelut

SAK aloittaa yt-neuvottelut tuotannollis-taloudellisista syistä koko organisaatiossaan ja suunnitelmissa on vähentää jopa kymmenen ihmisen työpanos.

Tässä on ammattiyhdistysliikkeen keskusjärjestön paikka näyttää kuinka yt-neuvottelut hoidetaan tyylillä ja inhimillisesti. Kansakunta seuraa silmä kovana sitä, kuinka irtisanomisista yrityksiä moittinut yleishyödyllinen organisaatio itse hoitaa henkilöstövähennyksensä. Kysymys on ennenkaikkea uskottavuudesta ja esimerkistä.

Vasemmistoliitto joutui jo edellisten vaalien jälkeen irtisanomaan henkilöstöään ja heidän uskottavuutensa kärsi siinä, etteivät edes lähteneet kokeilemaan 6 tuntista työpäivää jota varmasti olivat jo tuolloin miettineet. Eli 6h työpäivää 8h palkalla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Hieman toivoisin AY -liikkeltä solidaarisuutta työntekijöitään kohtaan, koska heillä ei ole edes yrittäjäriskiä ja tulot verovapaita.

Entisen AY -jyrän on lähes mahdotonta saada töitä vapailta markkinoilta.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Tuskin tuossa voi olla kysymys tuotannollisista syistä, joten kyse on taloudellisista syistä.

Pekka Iiskonmaki

Se on se suunnaton ahneus, joka tekee tovereista susia toisilleen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Minua häiritsee esmes vasemmistoliitossa se, että samaan aikaan esitetään julkisuuteen vakavalla naamalla sitä, että 6h töistä pitäisi saada 8h palkka, kun itse irtisanotaan henkilökuntaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Miljoonan jäsenen sak:n maksavien jäsenten määrä on tipahtanut 700 000 kieppeille. Ilmeisesti pudotus jatkuu.

Pekka Iiskonmaki

#5
Tulee kiihtymään. Sillä saa perheelle paljon ruokaa. Suomi on jo niin loppuun asti verotettu, että kaikessa pitää ihmisten säästää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Taloudellisesti menee muuten ainakin järjestöllä hyvin...

SAK'n varallisuus (lähde Taloussanomat / 25.4.2016)

* Osakkeet ja osuudet: 32,1 miljoonaa euroa
* Joukkovelkakirjat ja muut saamiset: 10,6 miljoonaa euroa
* Omaisuutta kaikkiaan: 53 miljoonaa euroa
* Sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuotot kulujen jälkeen: 2,2 miljoonaa euroa

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Erityisesti tuo sijoitus- ja rahoitustoiminta on kannattavaa ja aika kaukana siitä, mitä ammattiyhdistyskeskusjärjestön tehtävä on.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

SAK on puolustautunut yt-neuvotteluiden aloittamista sillä, että sen liittojen maksut keskusjärjestölle ovat pienentyneet jo pitkään (sovitusti). Se, että SAK:n edustajat ovat arvostelleet joidenkin yhtiöiden yt-neuvotteluja ja irtisanomisia, on perustunut siihen tosiasiaan, että yhtiöt tekevät suurta voittoa ja jakavat melleviä osinkoja omistajilleen samalla kun irtisanovat työntekijöitään.

Omaisuuden myynti ja sijoitustoiminnasta kieltäytyminen on tietysti yksi mahdollisuus toimia. Mutta sehän on sitä "hetken helpottamista pakkasella". Minusta SAK voi harrastaa sijoitustoimintaa, tai yritystoimintaa aivan vapaasti. Eivätkö persumieliset hyväksy vapaata kilpailua sopimusyhteiskunnassa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #9

"Minusta SAK voi harrastaa sijoitustoimintaa, tai yritystoimintaa aivan vapaasti. Eivätkö persumieliset hyväksy vapaata kilpailua sopimusyhteiskunnassa?"

Juu, vaan onko se vapaan sijoitustoiminnan tuottaman voiton ja lisäarvon verovapaus perusteltua? Kun ei kuulu mitenkään yleishyödyllisen järjestön ydintoimintoihin? Ihan puhdasta kapitalismia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #10

Ei se ole kapitalismia, jos harrastaa Suomen - ja EU:n lainsäädännön mukaista sijoitustoimintaa. Asia olisi arvosteltavaa, jos SAK:n rahoja löytyisi veroparatiiseista, mistä demareiden ja joidenkin liittojen hylkäämää Nordeaa on syytetty todistettavasti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #11

Milloin viimeeksi olet päivittänyt kapitalistin määritelmäsi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut