Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Toimittajien uhkaaminen, uusi juttuko?

Aivan ymmärrettävää että ns. sipilägate, tai ylegate, tai millä nimellä sitä haluaa nimittää on vienyt viimepäivien keskustelua mediasta, politiikasta ja niiden suhteesta.

Se että toimittajia painostetaan ei ole uusi asia ollenkaan. Pitkän linjan yleläinenkin, Pirjo Auvinen kertoi että ainoan kerran hän on kokenut kohtuuttomuutta kun pääministeri ja sosiaalidemokraattien Paavo Lipponen juoksutti häntä pitkin finlandiataloa äitiysloman aattona.

Painostusta on myös meitä lähellä, ja on kaiken aikaa. Esimerkiksi voisi nostaa framille mikkeliläisen sosiaalidemokraattisen voimahahmon Satu Taavitsaisen painostukset paikallismedian suhteen.

Toisaalta voi toki olla nostamattakin, ei näitä arkipäivän painostuksia ja pelottelua nosteta. Mutta se joukkopyöristyminen sen taakse, että tämä olisi uutta, ainutkertaista tai arjesta täysin vierasta, mitä nyt tapahtuu on joko kuplassa elämistä tai muuten vaan tyhmää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tuosta linkistä alku:

"Kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd) on Mikkelin Kaupunkilehden mukaan uhkaillut lehden kolumnistia Tapio Honkamaata, joka on samalla lehden tuleva päätoimittaja ja entinen maakuntalehti Länsi-Savon päätoimittaja."

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sulla on aika sairasta tekstiä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tai ehkä otsikon osalta, eihän Sipilä uhannut ketään.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Politiikka on yhteisistä asioista päättämistä, On selvää, että toimijoilla on erilaisia intressejä. Mutta Yle on uutisorganisaatio. Mihin tarkoitukseen Ruben Stiller käyttää työpaikkaansa: sosialidemokraattien ideologian edistämiseen ja yrittäjähenkisen porvarismin tylyttämiseeen. Ehkä hän voisi siirtyä demareiden sihteeriksi ja saisi sen mukaisesti aikaa ylessä muttei joka perjantai.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miusta politiikkaradio oli tänään hyvä:
http://areena.yle.fi/1-3806975

Riikka Uosukainen Yleltä ja Tuomo Lappalainen Suomen Kuvalehdestä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itse antaisin Rubenille kenkää jos olisin sen esimies.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuinka paljon muuten Timo Soini painostaa oman puolueensa kansanedustajia?
Hänhän on niin uskollinen Sipilän aseenkantaja.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mikä se Putkosen lista likaisesta tusinasta toimittajia oli? Kyllä puoluetoimistoissakin metkut osataan.

Hajoamistilassa olevan puolueen pettyneet jäsenet uudelleenlähettävät minullekin viestejä, jotkut soittavatkin mutta kenenkään asiamieheksi en täällä blogeissa tai muuallakaan ala. Taustatietona kirjoituksilleni olen joskus jotakin saamaani viestiä käyttänyt.

Syntyy rumaa jälkeä, jos media alkaa julkaisemaan kaikki aiemmin piilotetut asiat poliitikkojen ärsyttäminä. Myös me bloggaajat olemme nykyään yksi vaikuttava osatekijä, eikä meillä kaikilla ole välttämättä tarvetta samanlaiseen hyssyttelyyn kuin ns. valtamedialla.

Joten turpa rullalle poliitikot, keskittykää vain omiin töihinne. Jos onnistutte, niin media kertoo sen, jos tunaroitte, niin media kertoo senkin. Niin yksinkertaista se on.

Toimituksen poiminnat

Sivut