Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Puoluekokous Jyväskylässä. Kaninkolo...

Puoluekokouksen suurin yllätys oli se, että joku oletti ettei yllätystä tapahdu, vaikka alle kahden vuoden aikana persujen kannatus gallupeissa on puolittunut.

Moni toimittaja ja toimija on yllättynyt. En itse tiedä että pitäisikö itkeä vai nauraa, tai varsinkaan kouluttautua toimittajaksi, kun jutun juuri on hoksnokka. Mihin ja miten toimittajia koulutetaan? Pöyristymään?

Aikamoinen oli Jyväskylän reissu.

Suuria tunteita ja vieläkin suurempia tunteita.

Pienenä hienona yksityiskohtana Anna Moring kuljeskeli rentona siellä perussuomalaisten seassa ja heillä oli moniarvoisten perheiden standikin siellä. Hyviä karkkeja myös. Tälläistä rohkeutta kaipaan politiikkaan sen ainaisen syyttelyn, sättimisen, pöyristymisen ja someriekkumisen perään. Kohdatkaa vihollisenne ja vuoropuhelkaa. Mutta varokaa, ne natsit/rasistit/viherhorot/ummikkosuvakit voivat paljastua oikeiksi ihmisiksi iloineen, suruineen ja pelkoineen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En usko, että monikaan oikeasti pöyristyy, kunhan käyttävät vain "pöyristymisformaattia", koska se on vaan on tämän päivän tapa käsitellä asioita.

En minä ihan hirveitä pöyristymisiä ole mielestäni nähnyt. Tai siis sellaista ainakaan, mikä ei voisi olla laskelmoitua vedonlyömistä omista mahdollisuuksista. Sen verran apteekin hyllyltä nuo reaktiot tulivat, että on niitä varmaan ihan pohdittukin.

Tai ehkä olen niin tottunut pöyristymiseen, etten edes rekisteröi niitä enää. Ne ovat alkaneet vaikuttaa samankaltaiselta manipuloinnilta, mitä lapseni harrastavat. Että kun tapellaan, aletaan liioittelemaan niitä omia kolhuja ja järjestetään draamaa sen toivossa, että se jotenkin tekisi narratiivista hänelle edullisemman.

Toimituksen poiminnat

Sivut