Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Siirtolaisuudesta ja aktiivimallista

Turvapaikkajärjestelmä nykyisessä muodossaan on euroopassa siirtolaisuuden muoto, jota erityisesti afrikan ja lähi-idän nuorehko miesväestö pyrkii käyttämään hyväkseen pyrkiessään parempaan elämään ja elintasoon vanhalla mantereella.

Loppuvuodesta hallituksen "maahanmuuton kustannukset" raportti ilmestyi ja sen sanoma oli pitkälti se mikä jo tiedettiinkin - me ei tienata siirtolaisuudella eikä se ratkaise kansakuntamme huoltosuhdeongelmaa. Lyhyellä tähtäimellä vuoden 2015 siirtolaisaalto ja sen jälkeinen pysyvästi kohonnut turvapaikanhakijoiden määrä maksaa edelleen laskentatavasta riippuen vähintään tuhat miljoonaa euroa vuodessa.

Ei todellakaan ole rakettitiedettä päätellä, että jos tulijalta puuttuu länsimaisella mittarilla järkevä peruskoulutus, niin matka oikeaan työpaikkaan Suomen kaltaisessa pienen kielialueen ja normitalouden maassa on toivottoman pitkä. Käytännössä elinkaarimalli on raskaasti tulijan kohdalta euroina negatiivinen. 

Ei täällä ahkeralle ammattitutkinnottomalle henkilölle ole työpaikkoja kuten ennen oli, lähes jokaiseen työhön vaaditaan todennettu ammattitaito ja suoritetut luvat ja tutkinnot, kuten vaikkapa hygieniapassit, tulityökortit jne. Länsimaista peruskoulua vailla olevalle aikuiselle henkilölle nämä eivät ole pieniä esteitä - mutta välttämättömiä että pääsee edes yrittämään työllistymistä.

Turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttö siirtolaisuuden välineenä aiheuttaa nähdäkseni myös närää eri maiden kantaväestöjen keskuudessa koska lopulta kyse on siitä, että vieraanvaraisuuttamme pyritään käyttämään hyväksi.

Suomalaiset ovat ärtyneitä tasapuolisesti myös suomalaisia järjestelmää hyväksikäyttäviä kohtaan, sillä hallituksen kiistelty työllisyyden aktiivikeppimalli sai jopa puolen kansan tuen - meillä on vahva ajatus että "kuka ei työtä tee, ei hänen syömänkään pidä". Ja hallituksen esitys oli vieläpä puhdas keppi - tuesta leikataan jos ei ole aktiivinen vaikka palveluihin ei pääse eikä osoitettu lisäresursseja. Perustuslakivaliokunnan korjausvaatimukset sivuutettiin.

Minua ärsyttää keskustelussa eniten se, että maahanmuuttomyönteinen ja suvaitsevana itseään pitävä väestönosa ei koskaan halua keskustella numeroista ja rahasta. Kaiken yhteiskunnan järjestämän toiminnan takana on kuitenkin resurssointi ja veroeurot joilla palvelut järjestetään. On vain yksi rahakirstu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Mika Sarivaara-Satta

Monikulttuuri-ideologia on kuin uskonto, sitä ei tarvitse järjellä perustella, ja ongelmatkin ratkeavat kuin itsestään, koska monikultturismiin uskovat kärsivät vakavasta samanlaisuus harhasta, joka ilmenee evoluutiodenialismina.
Debatointi asiatasolla tällaisen henkilön kanssa on yhtä hedelmätöntä, kuin debatointi YE-kreationistin kanssa, koska faktat häviävät aina fiiliksille.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tässä teille faktoja!

https://beta.oikeamedia.com/o1-51003

Yhtään elättiä ei olisi tarvinnut eikä tarvitsisi ottaa! Koko ajan valtiovalta ja valtaVALEmedia on väittänyt toista!

Kuka puolustaa Suomen ja suomalaisia? Ei kukaan, elleivät Perussuomalaiset saa riittävästi tukea kansalta!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut