Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Aktiivimalli, rehellisyys ja Vartiainen

  • Juhana Vartiaisen twiitti 26.3.2018
    Juhana Vartiaisen twiitti 26.3.2018

Vaikka olisi asiasta eri mieltä, niin rehellisyyttä on politiikassa arvostettava.

Hallituksen aktiivimallin äänekkäin puolustaja peräänkuuluttaa hallitukselta rehellisyyttä aktiivimallista. Vartiaisen mukaan ei ole hallituksen vastuulla varmistaa että onko henkilöllä X edes teoriassa mahdollisuus täyttää aktiivisuusehto.

Vartiainen sanoo suoraan että kepittämisellä haetaan käyttäytymismuutosta. Vartiaisen omien aikaisempien sanojen mukaan työttömän kuuluu muuttaa työn perässä jos ei ole töitä. Nyt hän toteaa että ei ole hallituksen vastuulla järjestää työttömälle mahdollisuutta täyttää aktiivimallin aktiivisuusehto. 

Jos siis asut paikkakunnalla jossa ei ole töitä eikä vaikka te-keskuksen CV:n tekokurssille mahdu, niin tämä ei ole hallituksen ongelma. Säästyypähän valtiolta leikkurin kautta sitten rahaa.

 

EDIT:

Kuva on pieni, joten tässä Vartiaisen twiitin teksti:

Minusta hallituksen on selvästi sanottava: valtiovalta ei takaa eikä lupaa aktiivisuudehdon täyttymistä. Työvoimapoliittista toimenpidettä ei järjestetä vain sen vuoksi, että aktiivisuusehto täyttyisi. Käyttäytymismuutosta tällä haetaan. #rehellisyys

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hallitushan on yrittänyt valkopestä tätä aktiivimalliaan muuksi kuin mitä se on; tyylipuhdas keppi , säästö (tuet leikkaantuvat) ja tilastojen kaunistelutemppu (1h/viikko työtätekevät eivät näy tilastossa työttömänä)

Tiina Teittinen

Vartiainen on kyllä metka ukkeli. Jossakin haastattelussa hän vertasi sotea ennakoimattomaan luonnonvoimaan. Hän ei ole ilmeisesti oivaltanut että hän on kansan antamalla mandaatilla itse osana päätöksentekokoneistoa sen sijaan että on siellä vain toteamassa kuinka asiat tapahtuvat luonnonvoimien lailla.
Hän höpöttelee omiaan estoitta ja ilmeisesti yllättyy joka päivä siitä minkälaista ”säätä” kansanedustuslaitoksessa tänään onkaan tiedossa. Toivotaan että hän ei sentään vielä esittäydy kollegoilleen joka kerta työpaikalleen eksyessään.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Aktivointikursseja järjestetään, ne ovat nyt aika suosittuja. Pienillä paikkakunnilla ei varmaan ole paljonkaan näitä. Paljon pitää niillä kursseilla todistella halukkuutta hakea töitä ja halua koulutukseenkin pitäisi olla ikään katsomatta. Aktivointikurssin vaikutus kestää parisen kuukautta ja sen jälkeen aletaan taas 0-tasolta; jos ei seuraavan tarkastelujakson aikana saa aktiivisuuspisteitä, niin työttömyysetuutta leikataan. Aktivointikurssin pituus ei tässä auta asiaa, vaikka suorittaisi 8:n viikon aktivointikurssin, niin leikkuri iskee helposti parin kuukauden sisällä. Ko. kursseilla suoritetaan ensiapukursseja, työturvakortteja ja hygieniapasseja, trukkikortteja ja niin edelleen. Ja tehdään työssäoppimisjakso.

Toimituksen poiminnat

Sivut