Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Kokoomus ja populismi

Kokoomus jyrää gallupeissa. 

Tiedämme että tapahtui maailmassa mitä tahansa, niin kokoomuksen (ja rkp) äänestäjä on uskollisin. Valta jaetaan aina sataprosenttisesti, vaikka äänestämässä kävisi vähemmän ihmisiä. Kun on rahaa taskussa niin järjestelmän puitteissa oma peppu pidetään turvattuna.

Se puolue voittaa jonka äänestäjät ovat uskollisimpia.

Kokoomus on työväenpuolue. Kaikki muistamme Sari Sairaanhoitajan palkkakuopan joka johti siihen, että omakin palkka nousi 10% (sairaanhoitajat saivat korotukset ja kaikki muutkin) ja samana vuonna alkoi 10 vuoden lama. Elettiin vuotta 2008.

Mutta Katainen pääsi valtionvarainministeriksi. 

Kokoomus on myös vihreä puolue. Muistamme mainoksen "5 miljoonaa vihreän eri sävyä". Kokoomus.

Kokoomus on myös maahanmuuttokriittinen puolue. Rydmanin ja Kosken kannanottoja kannattaa lukea.

Kokoomusnuoret äänestivät pakkoruotsin pois mutta Katainen pisti nuoret ruotuun. 

Jos populismista puhutaan, että kaikille kaikkea, niin eikö kokoomus ole tässä pahin? 

Lienee turha mainita että Kokoomus pitää viennistä huolta, on suuryritysten suojelija ja pienyrittäjien toivo?

Äänestä kokoomusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Se vielä että media ei rankaise kokoomusta about yhtään mistään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten arvioisit demareiden kannatusta gallupeissa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Siten että on se kumma miten se ei ole aikaisemmin alkanut nousemaan kun tarjottimella on annettu.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä
Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #5

Rinne on varmaan ihan hyvä puheenjohtaja monien potentiaalisten äänestäjien kannalta. Jos demareista tulee pääministeripuolue, Rinteestä tulee käytännössä sen pelastaja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #6

Kieltämättä Rinne on demareiden ydinryhmän vahva suosikki. Eläkeläisten ja erityisesti eläkkeellä olevien ay-toimijoiden.

Tiedä sitten miten demareissa puree tämä vihreämpi suuntaus ala Marin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #8

Jos demarit aikovat voittaa vaaleissa, molempia tarvitaan. Eläkeläiset ja muutosvastarintaiset työuran loppua kohti taivaltavat ovat pääryhmä ja nuoristakin moni kaipaa varmaa vaihtoehtoa. Kikyt, aktiivimallit sun muut hallituksen toimet ovat iskeneet raskaasti nuorempiin ikäluokkiin. Nykyään nuorissa on enemmän turvallisuushakuisuutta kuin radikalismia koska siedettävän ja vakaan toimeentulon hankkiminen on yhä vaikeampaa. He eivät kuitenkaan helposti lähde äänestämään eläkeiän rajalla kieppuvia perusdemareita ja siksi myös nuorempia vetovoimaisia ehdokkaita tarvitaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #11

Demareissa on mielestäni kolmea sorttia:

1: ay-eläkeläiset
2: ay-aktiivit
3: vihreiden ja vasemmistolaisten segmetti.

Demareita ei nuoret äänestä, miksi äänestäisi, kun on vihreät ja vasemmistoliittokin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #14

Oikeastaan vihreät alkaa olla jo keski-ikäisten akateemisten puolue ja vasemmistoliitto on tarkoitettu rumasti ja karrikoiden sanottuna työttömille ja räyhäporukalle, joita toki nuorissa on jonkin verran. Tavallinen duunari, joka on huolissaan tilanteestaan, voi ihan hyvin päätyä demareihin. Moni keskituloinenkin haluaa eniten vakaita oloja. Julkisella sektorilla on paljon katkeroituneita viime vuosien leikkausten jälkeen. Uskon, että demareilla on valtava potentiaali mutta luultavasti eivät osaa sitä hyödyntää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #15

Toisaalta vasemmistoliitossa on Mustajärvi ja erityisesti Myllykoski, jota pidetään kautta linjan fiksuna miehenä.

Vaan ei näytä nuoret menevän demareihin. Ja mielestäni olet oikeassa. Demareiden koneisto ei tunnista nykypäivän duunaria.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #14

Julkiset työntekijät varsinkin vanhemmasta päästä lienevät myös demareiden äänestäjiä. Tosin kokoomuksen ja vihreiden kannatus lienee myös vankkaa. Eläkeläiset yleensä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #8

Marin olisi demarien suurin toivo, jos hänen annettaisiin se olla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #5

Demareissa on omanlaisensa valtapolitiikka.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #7

Minusta Urpilaisen tappio Rinteelle oli demokratian voitto (sitoutumattomana ja minulle kuulumattomana asiana toki meni väärin). Kaikki äänioikeutetut saivat äänestää. Se on sitten ihan oma kysymyksensä, pitääkö persujen lailla kaikkien jäsenten olla äänivaltaisia?

Persujen Waterloo alkoi hajaannuksesta. Nousua ei enää tule, se on luonnonlaki. Uusi äärioikeistolainen tuleminen vaatii taas uuden liikkeen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #12

Äh, älä kairaa persuja tähän. Persut on maan demokraattisin puolue. Jokaisella persulla (jäsen) on tasavahva ääni puoluekokouksessa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #13

"Persut on maan demokraattisin puolue. Jokaisella persulla (jäsen) on tasavahva ääni puoluekokouksessa."

Demokratian toteutumisen esteeksi ei siis voida laskea sitä, että äänestääkseen tulee olla tietyssä paikassa tiettynä aikana. Jos on puoluekokouksen aikaan sairaana tai töissä tai ei ole varaa matkustaa, ei myöskään saa ääntään kuuluviin. Voihan tuota touhua tietysti maan parhaaksi demokratiaksi kutsua, jos niin kerran kokee.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Siis se on ihan tavatonta että oppositiossa suurin puolue ei kasvaisi. Nyt on alkanut vihdoin kasvaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vakavasti. Soten ja maakuntauudistuksen kytky alkaa vihdoinkin näkyä kansalaisille oikeassa valossa. Kokoomuksen ja kepun lehmänkaupat tuottavat erittäin suurta kasvavaa vastustusta myös hallituspuolueiden edustajien joukoissa.

Olen helsinkiläinen (Stadilainen) ja olen erittäin ylpeä pormestari Vapaavuoresta, kaikista muista apulaispormestareista ja suuresta osasta Uudenmaan hallituksista ja kunnanjohtajista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #9

Risti seinään kun olen kanssasi Eero samaa mieltä. Sinänsä absurdia että meidän eksotea (etelä-karjalan terveyspiiri) käytetään toimivana esimerkkinä ja sitä tämän mahdollisen päätöksen jälkeen joudutaan peukaloimaan, ehkä purkamaan. Älytöntä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä olen ihmetellyt kokoomusta suurin piirtein koko aikuisen elämäni. Se on jotenkin niin täydellinen brändi. Eniten silmiin pistää se, että kokoomuslaiset siinä brändissä edustavat jotakin, mihin kaikki haluaisivat pyrkiä.

Jonkinlaista ylempää sosiaalista tasoa, yksityisen puolen menestyjiä. Ylempää keskiluokkaa. Vaikka sen johtohahmot ovat olleet oikeastaan ammattipoliitikkoja.

Mielestäni pop-musiikissa Cheek on hyvin tarttunut samaan lypsylehmään. Että ihmiset tavoittelevat aina sitä seuraavaa sosiaalista tasoa ja haluavat samaistua siihen. Mutta Cheekkikin vaikutti todistavan, että jokaiselle jotain on ei mitään kellekään.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minusta on oudointa, että Kokoomusta ei tarkastella koskaan tulosten pohjalta. He kyllä arvostelevat muita tulosten pohjalta, jopa valehdellen usein. Tyypillistä on opetusministeri Sannin tapaan hokea, miten edellinen hallitus teki virheitä mutta unohtaa, että itse olivat päähallituspuolue. Toinen on, että haukutaan muita holtittomasta velanotosta vaikka velanotto on ollut aina korkeimmillaan kun Kokoomus on hallituksessa. Kokoomuksessa on tärkeintä, että on "hyviä tyyppejä". Jostain niitä aina ponkaisee yllättäen isot vaalirahat kourassa tuntemattomuudessa kun edelliset "hyvät tyypit" ovat ryvettyneet tarpeeksi. Saavutukseksi riittää usein hyvä puku, tyylikäs kampaus ja hymy sekä lupaus paremmasta huomisesta. Sitä huomista ei vaan koskaan tule kun on pakko säästää.

Toimituksen poiminnat

Sivut