Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Voiko kokoomuslainen olla putinisti?

Kokoomuksen europarlamentaarikko julisti että "luotan Putiniin ja hänen järkeensä ja johdonmukaisuuteensa enemmän ja pidän häntä suurempana turvana kuin tätä toista läntistä suurvaltaa."

Kertakaikkiaan huipputapaamisen jälkeen mielenkiintoinen ulostulo kokoomuksesta. Putinistiksi on pienemmälläkin syyllä poliitikkoja tai ihmisiä leimattu.

Onko kokoomuksen europarlamentaarikko Putinisti?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Erityisen mielenkiintoista Pietikäisen lausunnossa on se, että hän siis pitää Putinia suurempana turvana kuin amerikkaa kun Krimin valtauksesta ei ole kovin montaa vuotta ja pakotteet ovat voimissaan.

Mielestäni todellä hätkähdyttävä ulostulo eturivin hallituspuolueen poliitikolta.

Toni Rintala

Putisti on hassu, golftermi? Eikö se ole putinisti, jos Putinia symppaa?
Kokoomuslainen voi olla mitä haluaa! Jotkut kokoomuslaisista vastustaa Trumpia, jotkut Putinia. Jotkut vastustaa Eu:ta, toiset vastustaa Suomea. Kokoomuslaisia löytyy joka ryhmään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kirjaimen ero voi olla paha. Joskus jopa ä-kirjaimen pisteet. Minä nain on ihan eri asia kuin minä näin.

EDIT:
Ja olet oikeassa että kokoomuksesta on moneksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Voiko kokoomuslainen olla putinisti?"

Miksei voisi? Olivathan kokoomuslaiset (en muista, mikä puolueen nimi siihen aikaan oli) tsristeja vielä kesällä 1917 ja vastustivat Suomen itsenäistymistä, koska pelkäsivät sen heikentävän bisneksiä Venäjän kanssa.

Kun bolshevikit sitten tekivät vallankumouksen lokakuussa, kokoomuslaisista tuli yht'äkkiä hirveän isänmaallisia ja tuo isänmaallisuus kesti siihen päivään asti, että Neuvostoliitto romahti. Seuraavana päivänä kokoomuslaiset olivat jo viemässä Suomea EU:iin, taaskin bisnesten perässä.

Kokoomuksen oikea isänmaa on suurpääoma. Illuusio siitä, että Kokoomus olisi jotenkin erityisen Suomi-isänmaallinen, johtuu siitä, että maamme suurin naapuri sattui vuosien 1917-1990 aikana olemaan sosialistinen. Neuvostoliiton/sosialismin kammoaminen vaikutti isänmaalliselta.

Venäjä ei ole sosialistinen, toisin kuin Neuvostoliitto. Putin sanoi selvin sanoin maanantaisessa lehdistötilaisuudessa Helsingissä, että Venäjän ja USA:n välillä ei ole enää olemassa ideologista vastakkainasettelua.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tuo oli hyvä nosto tuo "suurpääoma". Sitten yrittäjät luulevat että kokoomus ajaa heidän asiaansa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Putin kun suosii oligarkkeja, on hän kaiketi kokoomuslainen?

Juha Hämäläinen

Ulostulo tai sisäänmeno niin Putin on loogisempi ja johdonmukaisempi puheissaan ja herättää siksi enemmän luottamusta kuin persoonallisuushäiriön vallassa oleva Trump USAn johtajana.

Kokoomuslainenkin jo tajuaa, ettei Trumpin tyyli sovi suurvallan johtajalle. Hän on ikääntynyt entinen playboy eikä vastuullinen poliittinen johtaja.

Jos pitäisi mennä jommakumman kanssa kalaan tai kaljalle niin Vladin kanssa keikka sujuisi taatusti paremmin kuin Donaldin.

Suosittelen nykymaailmassa unohtamaan puoluejäsenyydet kokonaan ja keskittymään itse asioihin. Puolueiden aika on pian ohi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Puolueiden aika on pian ohi."

Niinpä; yhteiskunnassa, jossa rahatahoilla on joka tapauksessa viimeinen sana, puolueet ovat oikeastaan tarpeettomia. Samassa mielessä vaalitkin ovat turhia. Suurpääoman haltijat voisivat sponsoroida edustajansa suoraan eduskuntaan niin kansa säästyisi äänestämisen vaivalta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

No jos unionin tiivistäminen liittovaltioon etenee niin aikanaan puolueilla ei enää ole roolia. Mutta historia menee sykleissä, sitten tulee joskus taas uusi aika.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Minä suomalainen olen aina tykännyt kalastaa ja ryypätä ryssien kanssa. En niinkään ruotsalaisten. Saksalaiset aivan onnettomia kalastajia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Muistan edesmenneen HS:n huipputoimittaja Ilkka Malmbergin mielipiteen ryyppykaveruudesta.

Jos olisi valittava Tuntemattoman sotilaan joviaalin Koskelan ja vittumaisen Lammion välillä niin Malmbergin valinta olisi oman turvallisuuden vuoksi ehdottomasti ollut Lammio.

Olen täysin samaa mieltä ja looginen valintani yleisen elämänkokemukseni perusteella Putinin ja Trumpin välillä olisi ehdottomasti Trump.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ainakin Venäjällä on vallas ollut jo jonkin aikaa kokoomuksen veljespuolue.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Pietikäinen on aina tuntunut jotenkin kerettiläiseltä. Yleensä hän puhuu ihan muuta kuin muu puolue järkiperäisesti perustellen kantansa, toisin kuin puoluetoverinsa yleensä. Mielestäni hän ei vain ole aito kokoomuslainen. Kokoomuslaiset eivät ole putinisteja. Ei ainakaan julkisesti sitä myönnä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin tai näin, ääniä kerää kokoomukselle omasta viitekehyksestään. Ei europarlamentaarikoksi noin vain tupsahdeta ilman kokoomusjohdon suosiota.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Jyrki Katainen totesi kokoomuksen puheenjohtajan ominaisuudessa jo syyskuussa 2008: "On oikein, kun katson vähän kaverinkin perään. On oikein että tiedän mitä naapurin mummolle kuuluu. On oikein, että kerron viranomaisille, jos kaverin käyttäytymien huolestuttaa."

Jos kokoomuslainen (ja kokoomus puolueena) voi olla totalitaristisen kyttäysyhteiskunnan kannattaja, totta kai kokoomuslainen voi olla putinisti. Ei tämän pitäisi enää ketään yllättää.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kokoomushan on ollut jo monta vuotta käytännössä täydellisessä itänaapurin syleilyssä. Ei siitä enää irti pääse. Fortumit, Nesteet ja Fennovoimat pitävät kyllä huolen siitä, että naapurin intressejä myötäillään kaikessa, millä on merkitystä. Putin-setään on pakko luottaa, muuten setä suuttuu ja laittaa suomalaiset miljardien Venäjän sijoitukset, omistukset ja yhteisyritykset päreiksi. Eihän sitä "länsimielisessä" kokoomuksessa silti saa ääneen sanoa. Siinä rehellinen meppi teki virheen. Meni sanomaan, miten asiat oikeasti ovat.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Se vaan vielä kirsikkana kakun päällä, että kokoomuksesta kovasti vilautellaan "putinisti" korttia muille.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Vaikka Sirpa on aina ollut outolintu Kokoomuksessa, niin yhä pahemmaksi menee.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kokoomuksen nerokkaaseen ulkopolitiikkaan kuuluu strategisesti merkittävien pitkäaikaisten yhteistyösopimusten lisäksi armoton selän takana lällättely ja sormen heristely Venäjälle. En oikein pääse perille siitä ideasta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Putinismiin tarvitaan enemmän kuin mitä kokoomusmeppi sanoo.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Keijo Keijo, kerro tämä viisautesi että mitä muuta tarvitaan kuin sanat?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tulitukea tulee demareista, entisen presidentin suulla:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005762884.html

"Trumpin rinnalla jopa Putin näyttää hyvin maltilliselta eurooppalaiselta"

Juha Hämäläinen

#19. Hyvä arvio. Trump on onneton käytökseltään Vladiin verrattuna. Eikä tämä ero ole Vladin vika.

Onhan nyt hemmetti Trumpin ja tukijoukkojensa tajuttava Donaldin käytöksen olevan ala-arvoinen tuossa tehtävässä. Hänhän käyttääntyy kuin teini, joka kiukuttelee. Tämä osoittaa henkistä kypsymättömyyttä yhdistettynä liian suureen egoon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Henklökohtaisesti en pidä hyväkäytöksisenä henkilöä, joka toistuvasti on yhdistetty murhiin, murhayrityksiin, poliittisten vastustajiensa vangitsemisiin ja näiden vankilatuomioihin jne.

Tämä henkilö on presidentti Vladimir Putin.

P.S. On luonnollisesti ihmisiä, joiden mielestä Hitler, Stalin tai Mao olivat aina (julkisuudessa) erittäin hyväkäytöksisiä. Tällaisten positiivisten mielipiteiden esittäminen on kuitenkin naiivia, lapsellista ja yhteiskunnan kannalta erittäin vaarallista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Putin järjesteli Trumpin presidentiksi. Ei hän varmaan tehnyt sitä tämän luotettavuuden takia.

Putinin Venäjä toimi Le Penin kampanjassa, Macronia vastaan. Toimiko Putin silloin sen takia, että Le Pen on luotettava?

Eiköhän se "Uusi normaali" ole juuri siinä, että Venäjä pyrkii sekaantumaan maiden vaaleissa pyrkien nostamaan juuri näitä epäluotettavia populisteja valtaan.

Kyllä toki Pietikäinen on oikeassa, Putin on valtiomies verrattuna Trumpiin ja ylipäätään ihmisiin, joita pyrkii nostamaan valtaan muualla. Halonen kuvasi saman esittelemällä Putinin näyttäneen Trumpin rinnalla maltilliselta eurooppalaiselta.

Mutta luotettava? Putin valehteli suoraan median edessä. Ainoa, joka vakuutteli uskovansa noita valeita, oli Trump.

Risto Koivula

Varmaan kokoomuslainen voi olla putinisti, mutta Pietikäinen ei ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut