Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Investoinnit eivät ole tervetulleita

Suomi elää työstä. Kaikkein eniten elämme vientiteollisuudesta johon koko hyvinvointimme pitkälti perustuu.

Rinteen hallituksen tuleva ministeri ehti tänään jo viestittämään mahdollisille Suomeen teollisuutta investoiville tahoille että kaikille ei ole tilaa koska Hallituksen kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma painottaa hiilinielujen kasvattamista, mikä ei ole välttämättä käy yksiin suunnitteilla olleiden sellutehdashankkeiden kanssa.

Kun ministeri näin suoraan julkisesti asiasta kertoo, niin hän viestittää investointeja suunnitteleville tahoille että suunnitelkaa tulevaisuudessa muualle, vaikka Uruguaihin jossa ei ole niin kunnianhimoista ilmasto-ohjelmaa ja eukalyptyspuu kasvaa vielä mäntyjä nopeammin.

Tälläisen touhun takuumiehenä on keskusta.

 

Mtv3:

"Tänään ministerinvalansa vannova tuleva ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) kertoi aamun Huomenta Suomessa, että hän ei näe todennäköisenä kaikkien pöydällä olevien sellutehdashankkeiden läpi menoa. Hankkeita on Mikkosen mukaan suunnitteilla useita. 

– Siinä tulee vastaan se, että meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä, kun meidän täytyy huolehtia niin ilmasto-, kuin monimuotoisuustavoitteistakin, Mikkonen sanoi haastattelussa.

Hiilinielujen kasvattaminen on hallituksen ohjelmassa merkittävä tavoite. Mikkonen muistuttaa, että Suomi on sitoutunut myös EU:n tavoitteisiin"

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minullahan ei ole asiasta täyttä ymmärrystä, mutta pitäisikö ministeriltä kuitenkin tiedustella, että kumpi on ilmastoystävällisempää: antaa metsäpalon tuhota metsää Venäjällä vai tuoda puuta Venäjältä suomalaiseen sellutehtaaseen?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Varmaan se menee niin, että parempi antaa palaa Venäjällä koska Suomella on kunnianhimoinen ilmastotavoite.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Rinne lupasi Kemin tehtaalle tukea, Kemissä on kyllä paljon vasemmistolaisia, keskusta varmaan kannattaa sellutehtaita, mutta käykö sillai, että Kemiin tuleekin biosellutehas ja muut saa odottaa

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Minusta on aivan absurdia jos meillä on varaa olla ottamatta tänne investointeja, edes teoriassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kemijärvellä suunnitelmat ovat jo paljon pidemmällä. Kemin projekti ei ole vielä edennyt edes piirustuslaudalle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mutta eikö ministerin pitäisi olla antamatta signaalia että investoinnit eivät ole tervetulleita?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #6

Pitäisi tietenkin. Mitähän tulemme vielä näkemään, kunhan uusi hallitus nimitetään virkaansa?

Kyllä Suomessa riittää puuta ja hiilinielua kaikille kolmelle biotehtaalle.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nii,mutta ministeri sanokin, että ei kaikille sellutehtaille eli siis joillekin. Voihan sellutehtaat odottaa kun poliittinen tilanne on erilainen seuraavassa eduskunnassa, 4 vuotta, niin metsät kasvaa ja metsähän kasvaa juuri keväällä ja kasvu heikkenee mentäessä elokuulle :Voihan hallituksessa tulla matkalla riitaakin ja sillon keskusta lähtee pois ja hallitus kaatuu. Hallitushan nyt on Keskustan varassA

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Metsä Group rakentaa Kemin biotuotetehtaan omin ja/tai kotimaisin pääomin. Kemijärvi ja Kuopio edellyttävät ulkolaisia pääomasijoituksia, ja niille vihreän Mikkosen puheet ovat erittäin vaarallisia.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

VIHREÄN LIIKKEEN TAVOITE, LÄNSIMAISTEN HYVINVOINTIVALTIOIDEN TUHOAMINEN, ALKOI HETI UUSKOMMUNISTISEN HALLITUKSEN TOIMESTA. ONKO MUUTA

MAHDOLLISUUTTA KUIN SOTILASVALLANKAAPPAUS ESTÄÄ FIN-VIHREÄN LIIKKEEN JA UUSKOMMUNISTIEN (VASEMMISTOLIITTO) STALINISTINEN HYÖKKÄYS FIN-HYVINVOINTIVALTIOTA VASTAAN?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uusi-ymparisto...

Uusi ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkonen on tyrmäämässä uudet sellutehdashankkeet: "Meillä ei vain yksinkertaisesti puu riitä"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paivan-karnast...

Päivän kärnästys: Uusi ympäristöministeri lyttäsi sellutehdashankkeet, hallituskumppani keskustan edustaja kimpaantui: "Laitan sammakon kokemattomuuden piikkiin, mutta tämä ei saa toistua"

UUSKOMMUNISTINEN HALLITUS (VIHREÄT JA VASEMMISTOLIITTO) TUHOAA SUOMEN

”Kansanrintamahallitus” ei ole se, jota suomalaiset äänestivät vaaleissa.

Mikä se (uusi Antti Rinteen hallitus) sitten on?

Se on uuskommunistinen ja ilmastopopulistinen hallitus, jonka tavoite on neukkujen (KGB) ja vasallivaltionsa (Itä-Saksa) DDR:n vakoiluorganisaation (Stasi) länsimaisten hyvinvointivaltioiden tuhoamiseen aluksi Länsi-Saksaan soluttama vihreä ”aate” (lue kommunistiseen maailmanvallankumoukseen tähtäävä bolsevikkinen ideologia).

VIHREÄT TUHOAVAT SUOMEN HYVINVOINTTIVALTION VASTUSTAMALLA JÄRKEVIÄ (BIOSEKTORI) TYÖPAIKKOJEN LUOMISTA.

VIHREÄ LIIKE JA DDR

Vihreys nousi esille jo aikaisemmin mm. Länsi-Saksassa, jossa se, ilmeisesti Stasin tukemana edisti hienosti kommunistisia pyrkimyksiä.

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/09/...

Koska DDR huomasi, että se ei kykene kilpailemaan teollisuustuotannon ja hyvinvoinnin suhteen Länsi-Saksan kanssa, se päätti ryhtyä sabotoimaan niitä.

https://markusjansson.blogspot.fi/2015/05/kulttuur...

Saksalaiset ovat tutkineet myös lähihistoriaansa kriittisesti, ja DDR:n arkistoissa on paljon tutkittavaa. Udo Baron on kirjoittanut kirjan Kalter Krieg und heisser Frieden, jossa noin puolet tekstistä käsittelee DDR:n vaikutusta Vihreisiin. Kirja on ilmestynyt 2003. Kaupunginkirjastossa sitä ei ole, eikä näytä olevan yliopistojenkaan kirjastoissa.

Tässä kuitenkin linkki sivulle jossa teos on arvosteltu ja josta pääsee lukemaan tai tulostamaan koko kirjan.

http://www.hsozkult.de/publicationreview/id/rezbue...

Eräs saksalainen lehtimies kiteytti hyvin vihreän liikkeen nousun Saksassa. Kun DDR kaatui, joutuivat sen etuoikeutetut kommunistit tavallaan tuuliajolle. Heidän piti keksiä korvaavaa toimintaa, jolla terrorisoidaan yritystoimintaa. Kyseessä ei siis ollut tavoitteenakaan mikään luonnonsuojelullinen aspekti, vaan suojelun nimissä tehty kommunistinen toiminta. Siinä se on onnistunut tavattoman hyvin ja se on nähty.

Suomessa on aivan samoin.

Kun kommunistit joutuivat sielläkin ahtaalle, niin Satu Hassi ja kumppanit lähtivät vihreiden kautta tekemään samaa sabotaasia kuin aiemminkin. Tämä toteutuu kaikissa markkinatalouksissa lähes poikkeuksetta. Tämän kaiken toiminnan maksaa se vähäosaisin kansa. Eivät rikkaat lopulta tästä kärsi eikä suurteollisuuskaan. Nuo entiset kommarit kuuluivat vielä stalinisteihin eli heidänkin ääriliikkeeseensä.

http://vainojkarjalainen.blogspot.fi/2014/11/vihre...

Kun Marxismi-Leninistisen Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n joukkotuhonta- ja turvallisuusviraston Stasin ulkomaanvakoiluosaston HVA:n (Hauptverwaltung Aufklärung) johtaja Markus Johannes Wolf lanseerasi läntisen maailman äärivasemmistolaisen ja äärivanhoillisen vihreän liikkeen tarkoituksenaan tuhota läntisen maailman teollisuuden ja talouden,

hän ei voinut kuvitella kuinka yli kaksi vuosikymmentä
DDR:n tuhoutumisen jälkeen vihreä liike tekee menestyksekkäästi edelleen tuhojaan sekä luonnolle että taloudelle.

http://tarinoitataloudesta.blogspot.fi/2013/06/vih...

http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

ONKO MUUTA MAHDOLLISUUTTA KUIN SOTILASVALLANKAAPPAUS ESTÄÄ FIN-VIHREÄN LIIKKEEN JA UUSKOMMUNISTIEN (VASEMMISTOLIITTO) STALINISTINEN HYÖKKÄYS FIN-HYVINVOINTIVALTIOTA VASTAAN?

SOTILASVALLANKAAPPAUS SUOMESSA?

The Economist julkaisi kartan sotilasvallankaappauksen riskistä Suomessa – ”Sellainen olisi hyvin yllättävää nähdä”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/the-econo...

Arvion on tehnyt yhdysvaltalainen One Earth Future -tutkimuslaitos.
Kotimaa 24.5.2019 13:11

Jukka Rislakki

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomessa-riski...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Metsät ovat vain pieni osa ilmastopolitiikkaa. Onhan se niinkin että jos investointien vaatimia hakkuita lisätään suunniteltua enemmän niin sitten pitää päästöjä vähentää vastaavasti paljon enemmän jostain muualta. Tämä ei liene kenellekään epäselvää.

Kuvittelisin että helpoiten päästöjä vähennetään liikenteestä ja energiantuotannosta. Suomeksi sanottuna lätkäistään polttoaineille nyt jo suunniteltua korkeammat verot. Tällaisessa tapauksessa metsäteollisuuden lisäinvestoinnit ja suomalaisille veronkorotukset kulkisivat käsi kädessä.

Saa nähdä kuinka käy. Onneksi en ole poliitikko jolla ei ole edessään muita kuin ikäviä vaihtoehtoja päätettäväksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eikös ilmastopolitiikan pitäisi olla globaalia? Jos sellutehdasta ei rakenneta Suomeen, rakennetaan se johonkin enemmän saastuttavaan maahan. Suomeen rakennettava sellutehdas siis on jo itsessään ilmastoteko ja ilmastoverojen nostamisen sijaan tulisi niitä tällöin laskea.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 17

Ei ihan taivu mulla ajatus tuohon väitteeseesi että lisääntyvät hakkuut ovat Suomessa ilmastoteko mutta muualla ei. Halunnet tarkentaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #18

Puita ei välttämättä tarvitse hakata Suomesta, mutta Suomessa hakkuut ovat myös ilmastoteko, koska meillä tilalle istutetaan aina uutta tilalle ja metsienhoito on maailmassa aivan ykkösluokkaa. Toisin on monessa muussa maassa.

Kiitos, kun mainitsit nuo hakkuut. Sellutehdas Suomessa on siis kaksinkertainen ilmastoteko, jos raakapuu sen käyttöön on myös Suomessa kaadettua.

Jos olet erimieltä, niin kerro ihmeessä kuinka globaalit hiilidioksidipäästöt eivät kasva ja hiilinielu ei pienene maailmanlaajuisesti, jos sellutehdas rakennetaan johonkin toiseen maahan. Jos sellutehtaalle on tilausta, niin se rakennetaan jokatapauksessa johonkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #19

# 19

Sellutehdas kannattaa tietenkin rakentaa lähelle asiakasta. Nykyisin Kiinakin on metsityksen suurmaa Suomeen verrattuna.
Kaadettujen tilalle tehtävät istutukset eivät kuitenkaan korvaa kaadon myötä menetettyä hiilinielua vuossiin.

En mä ole maininnut mitään siitä olenko puolesta vai vastaan hakkuita. Se mistä olen varma niin hiilinielujen kompensointi otetaan muista päästöistä koska istutuksista ei siihen välittömästi ole. Niinhän tapahtuu jo nytkin.

Ilmastopolitiikassa hakkuut ja istutukset ovat vain osa kokonaisuutta. Siihen samaan politiikkaan liittyy myös energiantuotanto ja liikenne. Jos yhtä osa-aluetta kasvatetaan niin sitten kompensoidaan muista. Niin se vain näyttää menevän, pidimmepä siitä tai emme.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #20

Mutta miksi ihmeessä Suomessa pitäisi lätkäistä lisää veroa, jos puut kaadetaan täällä, jos ne jokatapauksessa kaadetaan jossakin? Toki puiden kasvaminen ottaa aikansa, mutta et voi kiistää sitä, etteikö Suomessa metsänhoito olisi maailmanlaajuisesti kärkiluokkaa. Suomessa kaadettu puu on siis ilmastoteko.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Erittäinhyvää työllisyys politiikkaa Kriminaali hallitukselta..

Näin se 75% työllisyystavoite toteutuu etuajassa..

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomalaisten itsensä investointihalut ovat olleet kateissa jo yli vuosikymmenen ajan.

Nämä sellujutut on määrä toteuttaa kiinalaisin pääomin.
Nokialandiasta tuli yllättäen sulfiittisellun alkutuotannon napamaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kaikki investoirahat on verotettu pois

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kun Halla-Aho sanoi vaalitenteissä, että muiden puolueiden ilmasto-ohjelmat kuristavat teollisuuden Suomesta, hänen väitettiin puhuvan potaskaa.
Hallituksella meni 1 päivä todistaa hänet oikeaksi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Investoinnit eivät ole tervetulleita", koska ne kuormittavat ilmastoa. Yllätyitkö? Ilmasto - enkä nyt tarkoita yritysilmastoa - on kuitenkin Se Tärkein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut