Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Rinteen hallitusta pitää yhdessä vain raha!

Mika Waltari kirjoitti teoksessaan Sinuhe egyptiläinen orja Kaptahin suuhun verrattoman ja ikiaikaisen viisauden, jossa hän totesi majatalonpidon olevan turvallisin ammatti maan päällä, sillä ihminen juo viiniä suruunsa ja iloonsa, tappioonsa ja voittoihinsa. Eli sellaista tilannetta ei ole etteikö ihminen viiniä joisi.

Yllättäen tässä vanhassa viisaudessa on myös tietynlainen analogia Antti Rinteen sosialistihallituksen rahankäyttöön. Hallitusohjelmassa on sovittu miljardiluokan menojen lisäämisestä jonka rahoitus perustuu 2% vuosittaisen talouskasvun myötä nousevaan 75% työllisyysasteeseen. Koska kukaan asiantuntija ei pidä tätä mahdollisena, niin Rinne on myös ilmoittanut että miljardinluokan menoja voidaan lisätä myös elvytyksenä jos ja kun talous ei lähde kasvuun.

Eli koska rahat on päätetty käyttää, niin ne joko käytetään talouskasvun hedelmillä tai elvytyksellä. 

Tiesittekö että Rinteen tulevaisuusinvestoinneissa on myös maksuton ehkäisy alle 25 vuotiaille. Eli myös sellainen logiikka on otettu käyttöön että nimittämällä jotain menolisäystä tulevaisuusinvestoinniksi joka maksaa tulevaisuudessa itsensä takaisin, voidaan järjetöntä rahankylvöä selittää jopa viisaaksi politiikaksi.

Tätä Rinteen hallitusta ei sido yhteen kuin rahan käyttö. Jotenkin tulee mieleen mielikuva Antti Rinteestä hedelmäpeliautomaattia pelaamassa ja tokaisemassa "suomalainen voittaa aina".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Myös pakkoruotsilla on varsin olennainen osa Rinteen hallituksen pitämiseksi kasassa, mitä RKP:n osallistumiseen tulee.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itse näen pakkoruotsin pakkokirjoittamisen palauttamisen vain RKP:n lypsynä. Älytön päätös jota vastustavat lähes kaikki tahot opetushenkilöstöstä ja rehtoreista lukiolaisten liittoon, mutta kun oli lypsyn aika niin lypsettiin.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Tuo "lypsyn aika" tarkoittaa käytännössä sitä, että RKP pääsi (taas) vaa'ankielen asemaan, ja heidän sanelemansa ehdot pakkoruotsista pitävät hallitusta koossa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #3

Toisaalta Rinteen hallituksen logiikassa tämä pakollisen kirjoittamisen palautus voidaan nähdä taas tulevaisuusinvestointina joka maksaa itsensä takaisin koska kaikkia kieliä kannattaa kuulemma opiskella.

En tosin tajua mitä järkeä on pakolla kirjoittaa Ruotsia kun sen kurssit on pakollisia ja kirjoituksissa kuitenkin pitää kirjoittaa äidinkielen lisäksi vähintään yksi toinen kieli.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #4

Aika hoitaa tämän ongelman, mutta tanssitaan nyt jonkun aikaa vaa'ankielen asemassa olevan vähemmistön tahtiin, kun on tällaiset säännöt keksitty peliin. Ei se ole tyhmä joka taklaa, vaan se joka on keksinyt säännöt että taklaaminen on sallittua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Viime hallitus tähän aikaan suunnitteli kikyä, aktiivimallia ja muita leikkauksia tavallisen tallaajan elämään, ja persut olivat ilolla näitä tekemässä.

Nyt sitten investoidaan infraan ja koulutukseen heti, mutta se on varmasti huonompi asia kuin leikkaukset.

Valtiontalouden tasapaino on tärkeää, mutta korvaako se lapsiperheköyhyyden ja eläkeläisköyhyyden, jotka viime hallituksen aikan lisääntyivät.

Persuille ja kokoomukselle raha on tärkeämpää, kuin köyhyyden vähentäminen.

Tämä hallitus nyt on istunut pari viikkoa, joten on se ihmeellistä, että vielä ei ole Suomi konkursissa. :)

Joskus voisi ajatella ensteks, mutta ymmärrä, että se ei kaikilta onnistu.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Heitäppä mulle pari sataa euroa kk, niin vähennät köyhyyttä!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kuinka ollakkaan, sieltä vedettiin edellinen hallitus hatusta ja persut kans. Oli edellisestä hallituksesta ja sen kokoonpanosta mitä mieltä tahansa, nyt on nyt ja tämä hallitus on vallassa.

Vaikka edellinen hallitus teki mitä teki, se ei saanut syömävelkaista alijäämää taitettua. Tämä hallitus ei edes yritä. Tämä hallitus on luvannut myydä valtion tuottavaa omaisuutta rahoittaakseen menonlisäyksiä.

Minusta se on kuin pissaisi pakkasella housuunsa. Lämmittää hetken mutta...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eikös kaikki asiantuntijat tyrmänneet myös viime hallituksen tavoitteen nostaa työllisyysaste 72%. Suomessa on vallalla negatiivinen kierre, omiin mahdollisuuksiin ei uskota, uudenlainen tapa ajatella asioista ja uusi näkemys tulevaisuudesta tyrmätään jo ennenkuin mitään uutta on edes aloitettu. Mikäli Suomen jääkiekon maajoukkue, jolle "asiantuntijat" eivät antaneet mitään mahdollisuutta pärjätä mm-kisoissa olisivat uskoneet näitä puheita se mm-kulta olisi varmasti jäänyt saavuttamatta. Suomessa häntä (virkamiehet) heiluttavat koiraa (eduskunta, hallitus), kun asia pitäisi olla päinvastoin. Kun Erkki "leuka" Virtanen kehua retosteli a-studiossa pitkällä, vuosikymmeniä kestäneellä urallaan vv-ministeriössä on syytä kysyä kuinka hyvin hänen tapaiset, paikalleen juuttuneet virkamiehet ymmärtävät ympäröivää, aina kovemmalla vaudilla muuttuvaa maailmaa, yksityisessä yritysmaailmassa jo vuosikymmen samassa tehtävässä katsotaan turhan pitkäksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eivät kaikki asiantuntijat tyrmänneet.

Kyse ei nyt vaan ole negatiivisesta kierteestä vaan vallitsevasta asiantilasta mikä on euroalueessa osamme näillä työmarkkinoiden joustamattomuuksillamme. Edes valuutta ei tuo vetoapua kuten vaikkapa just nyt edullisen kruunun Ruotsissa.

Sitten on viellä työllistämisen laatu. Nykyisessäkin työllisyysasteessa on ilmaa, eli on paljon sellaisia henkilöitä jotka tekevät vain muutaman tunnin töitä viikossa ja heidät lasketaan työllisiksi, vaikka eivät veroja käytännössä maksa ja elävät tulonsiirtojen varassa.

Rinteen hallituksen idea myydä kansallisomaisuutta ja lisätä pysyviä kuluja samalla kun valtiontalous jatkaa miljardialijäämäisenä on vain silmänkääntötemppu jolla kommissio saadaan pidettyä kimpusta pois. Kun taas jos tuottavan valtionomaisuuden sijaan otettaisiin lisää velkaa näihin "tulevaisuusinvestoihin" kuten alle 25v maksulliseen ehkäisyyn ja pakollisen ruotsin kirjoituksen palauttamiseen, niin komissio alkaisi tarkemmin seuraamaan tätä alijäämäjumppaa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Kun taas jos tuottavan valtionomaisuuden sijaan otettaisiin lisää velkaa näihin "tulevaisuusinvestoihin" kuten alle 25v maksulliseen ehkäisyyn..."

Ei ole montaa vuotta kun Rinne patisti Suomalaisia nuoria aikuisia synnytystalkoisiin, oikein urakalla.

Samaten syntyvyyden laskua käytetään perusteluina miksi tarvitaan maahanmuuttoa.

Ota noista Rinteen höpinöistä nyt sitten selvää?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei meitä pitkään aikaan ole hyvillä hallituksilla siunattu, mutta tässä on potentiaalia olla aidoisti huonoin kaikista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oppositiota pitää yhdessä rapa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto
Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Nopea juna Turku Helsinki väliinkin näyttää jääneen rkp:n uhriksi. Melkoiset suoritukset etuoikeutettujen puolueelta. Onnittelut. Kalliiksi vain taitaa käydä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut