Rinteen hallitusta pitää yhdessä vain raha!

Mika Waltari kirjoitti teoksessaan Sinuhe egyptiläinen orja Kaptahin suuhun verrattoman ja ikiaikaisen viisauden, jossa hän totesi majatalonpidon olevan turvallisin ammatti maan päällä, sillä ihminen juo viiniä suruunsa ja iloonsa, tappioonsa ja voittoihinsa. Eli sellaista tilannetta ei ole etteikö ihminen viiniä joisi.

Yllättäen tässä vanhassa viisaudessa on myös tietynlainen analogia Antti Rinteen sosialistihallituksen rahankäyttöön. Hallitusohjelmassa on sovittu miljardiluokan menojen lisäämisestä jonka rahoitus perustuu 2% vuosittaisen talouskasvun myötä nousevaan 75% työllisyysasteeseen. Koska kukaan asiantuntija ei pidä tätä mahdollisena, niin Rinne on myös ilmoittanut että miljardinluokan menoja voidaan lisätä myös elvytyksenä jos ja kun talous ei lähde kasvuun.

Eli koska rahat on päätetty käyttää, niin ne joko käytetään talouskasvun hedelmillä tai elvytyksellä. 

Tiesittekö että Rinteen tulevaisuusinvestoinneissa on myös maksuton ehkäisy alle 25 vuotiaille. Eli myös sellainen logiikka on otettu käyttöön että nimittämällä jotain menolisäystä tulevaisuusinvestoinniksi joka maksaa tulevaisuudessa itsensä takaisin, voidaan järjetöntä rahankylvöä selittää jopa viisaaksi politiikaksi.

Tätä Rinteen hallitusta ei sido yhteen kuin rahan käyttö. Jotenkin tulee mieleen mielikuva Antti Rinteestä hedelmäpeliautomaattia pelaamassa ja tokaisemassa ”suomalainen voittaa aina”.

 

mikkokokko
Lappeenranta

Työskentelen pätkätöissä eduskunnassa. Mielipiteet ovat omiani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu