Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Italia, euro ja olympialaiset

Urheilun ja politiikan ystävänä tyhmiä kyselen, mutta kävikö nyt niin, että yhteisvaluutan velkarajoista viis välittävä ja niitä hävyttömästi rikkova Italia (euro) sai taas olympialaiset? Voitti siis olympiajärjestäjäskaban josta moni maa vetäytyi kun järjestäminen on liian kallista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

(Pohjois-)italialaiset eivät ole köyhiä eikä kipeitä.
"We have budget problems in Italy but I think that this is something that everyone has,” Italy Undersecretary of State Giancarlo Giorgetti said at an earlier news conference, citing the wealth of the Lombardy and Veneto provinces underwriting the games costs. “They are two of the richest provinces in Europe."

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu, rikas lienee se pohjoinen...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kait niillä sentään velkojen yhteisvastuu on valtion sisällä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Alivaltiosihteerihän totesi, että Lombardian ja Veneton maakunnat kuittaavat laskut. Joten valtiolle ei jää velkoja vastattavaksi.
Alivaltiosihteeri taas on Lega Nordin edustaja ja Lega Nord taas sekä Lombardian että Veneton suurin puolue ja perussuomalaisten paras kaveri. Joten voinemme kai luottaa miehen sanaan?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Niin siis tahdot sanoa että jos eivät maksa niin persujen vika?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #11

Ei suinkaan. Vaan voimme luottaa siihen, että tällä kertaa laskun maksavat Italian rikkaat. EU:n ja Italian köyhien kukkarolle ei käydä.
Lisäksi Dolomiitit ja Cortina d'Ampezzo on upea paikka hiihtolajeille, joten sikälikin on luvassa hienot kisat.
Yhden isomman jäähallin Milano tarvitsee mutta eiköhän Rossoblulle aukea sen jälkeen paikka KHL:ssä.
Italialaiset ovat tosiaan rentoa porukkaa, jotka osaavat nauttia elämän suurista ja pienistä iloista. Olen nauttinut siellä olosta niin työ- kuin lomamatkoillakin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mä olen puolestani iloinen että nuo olympiaiset saatiin tänne Eurooppaan. Ovathan ne osa ihmiskunnan ja Euroopankin yhteistä kulttuuriperintöä.

Ymmärrän kyllä että jos katsoo asioita pelkästään kielteisyyden kautta niin tuollainenkin positiivinen uutinen saattaa pilata päivän ja suoda taas sen päivittäisen valitusaiheen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Ymmärrän kyllä että jos katsoo asioita pelkästään kielteisyyden kautta niin tuollainenkin positiivinen uutinen saattaa pilata päivän ja suoda taas sen päivittäisen valitusaiheen"

Mitä Tomi oikein tarkoitat? Minustakin on hyvä että diktatuurit luopuivat leikistä, mutta miten ihmeessä sinä sait asian tuohon asentoon?

Onko siulla mitään kommenttia ongelmalliseen Italian taloudelliseen tilanteeseen?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 6

En ymmärtänyt tämän blogin olevan arvostelua Italian taloustilanteesta joka totta tosiaan on sen niiden kansallisen itsemääräämisoikeuden peruja.
Onko sinulla mitään kommentteja niiden ongelmalliseen itsemääräämisoikeuteen?

Käsitin blogin olevan kiukuttelua olympialaisista koska yhteisvaluutta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #8

Aah, itse tosiaan ajattelin että on kummaa että rahaa löytyy persaukiselta kriisivaltiota kalliiseen olympiaprojektiin. Mutta kuulemma Italian mahdolliset rangaistuskäytännöt jäävät seuraavan komission huoleksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Joo, Ruotsi olis kyllä ansainnut kisat.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olisi ollut kyllä komea juttu ja varmasti vastuullinen taloudenpito.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Itse olin, ainakin ymmärtävinäni, blogistin pointin. Ja olen samoilla linjoilla. Italian taloudenpidossa on, sanotaanko nyt diplomaattisesti, paljon parantamisen varaa.

Olisin todella toivonut, että ökypanostamisen ja suoranaisen tuhlaamisen sijasta olympiakisoja(ja jalkapallon MM-kisoja) vietäisiin enemmän urheilu edellä.. Ruotsi ei ole milloinkaan järjestänyt tallvikisoja ja se olisi, näin uskon, vienyt kisoja oikeaan suuntaan- kohti maltillisuutta, taloudellisuutta, ympäristötietoisuutta ja ennen kaikkea urheilu edellä.

Italia järjestää talvikisat jo kolmatta kertaa. Ja edellisistä, Torinon kisoista(2006) ei ole kovinkaan kauaa aikaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ruotsin talviolympiaprojektin yksi keskeisimpiä asioita oli ettei valtio olisi osallistunut rahoitukseen ollenkaan eikä missään nimessä olisi ottanut tappioita vastattavakseen, vaan olympiakomitea ja elinkeinoelämä olisivat vastanneet viuluista. Se oli yksi syy miksi Ruotsin projektin budjetti oli huomattavasti pienempi kuin aikaisemmmat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikäli rikas pohjoinen Italia todellakin maksaa kisojen kaikki kustannukset ettei mitään tule koko maan veronmaksajien harteille (ilmeisesti kuitenkin pohjoisten veronmaksajien), niin voihan kysyä, miten niin ei vaikuta Italian maksukykyyn. Puhutaan kuitenkin suurista summista. Kisojen kokonaisbudjetista taitaa mennä suuri osa KOK:lle, joka rahastaa puolestaan kisojen tv-oikeuksista omaan kassaansa tukevan potin.

Olisi aika kylläkin järjestää kisat ilman KOK:n rahastamista eli välistä vetämistä. Ruotsin ehdottamaan kisakuvioon ei tämä sopinut KOK:lle, joten maa jäi nuolemaan näppejään.

Tulee mieleen Kreikan kesäolympialaiset 2004, jota varten rakennettiin kallita suorituspaikkoja ja ovat nyt täysin hunningolla. Rahat menivät "mustaan aukkoon", vaikka maa oli persaukinen. Nyt sitten Kreikan velkojen takaajana ovat muut euromaat. Ettei vain kävisi samalla tavalla Italian talvikisojen kanssa?

Kreikan kisojen kulut olivat 7,202 miljardia euroa wikin mukaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ehkä juuri valuutta Euro oli syy miksi valituksi Italia eikä Kruunu-maa Ruotsi. Varakkaan pohjolan hiihtokansa, ruotsalaiset, norjalaiset, saavat turisteina rikastuttaa vaikeuksissa olevia italiaspankkeja vaihtaessaan kruununsa euroihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut