*

Mikko Kokko Mielipiteitä, fiiliksiä.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 49 min 56 s sitten

HIFK palasi voittojen tielle: ”Jääkiekossa henkilöt vaihtuvat”

26.9.2017 22:59

Helsingin IFK nappasi tiistai-iltana jääkiekon SM-liigassa helpottavan 4-1-voiton Porin Ässistä. Joukkue oli ollut tappiokierteensä keskellä kovan kritiikin kohteena.

Maanantaina HIFK tiedotti isoista muutoksista seuran urheilupuolen johdossa. Iso uutinen oli se, että HIFK:n urheilutoimenjohtajana vuodesta 2008 toiminut Tom Nybondas siirtyy syrjään ja hänen paikkansa täyttää joku toinen. Uuden GM:n nimi tiedotetaan myöhemmin. HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selinille uutiset tulivat yllätyksenä.

Macron vaatii EU:lle yhteistä iskujoukkoa ja ”avaisi” Ranskan armeijan EU-sotilaille

26.9.2017 19:14

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ehdottanut Euroopan unionille yhteisiä nopean toiminnan joukkoja ja suurempaa yhteistyötä turvallisuuspolitiikassa sekä terrorismin vastaisessa taistelussa.

Macron ilmoitti odotetussa EU-linjapuheessaan, että hän ottaisi käyttöön EU:n yhteisen puolustusbudjetin sekä yhteiset puolustusjoukot. Macronin mukaan EU:lla täytyy olla uusi eurooppalainen puolustusstrategia valmiina ensi vuosikymmenen alussa.

Väitöskirja: 500 000 ihmistä muutti Portugaliin – vaikutus työmarkkinoihin negatiivinen

26.9.2017 18:32

Voimakkaalla maahanmuutolla voi olla merkittäviä vaikutuksia työmarkkinoihin – ja ainakin 1970-luvun Portugalissa ne olivat negatiivisia, esittää taloustieteen tohtorikoulutettava Erik Mäkelä (VTM, KTM) pian tarkastettavassa väitöskirjassaan.

HSL tiedotti Länsimetron koeajosta: ”Matkantekoon kannattaa varata enemmän aikaa”

26.9.2017 16:24

Varautukaa, metromatkustajat.

Helsingin seudun liikenne HSL tiedotti tiistaina, että nykyisen metron ja Länsimetron täyden laajuuden koeajot käynnistyvät jälleen ylihuomenna torstaina. Edellinen testi viime viikolla johti metroliikenteen häiriöihin myös nykyisellä metro-osuudella.

– Eri syistä aiheutuvat liikennemuutokset ovat aina mahdollisia, jonka vuoksi matkantekoon kannattaa varata hiukan normaalia enemmän aikaa, tiedotteessa todetaan torstain varalle.

Helsingissä tehtiin 498 aborttia 15–24-vuotiaille – Nyt halutaan ilmaista ehkäisyä

26.9.2017 16:01
Helsingissä kaavaillaan nuorten maksuttoman ehkäisyn nykyistä huomattavampaa laajentamista. Tällä halutaan vähentää entisestään nuorten raskauden keskeytyksiä eli abortteja ja sukupuolitauteja.    Vuonna 2016 Helsingissä tehtiin 15–24-vuotiaille yhteensä 498 aborttia ja saman ikäisillä tavattiin 1037 klamydiatartuntaa. Nykyisin nuorille on Helsingissä tarjottu ehkäisyn aloittaminen ja jaettu vuosittain noin 45 000 kondomia, joiden yhteishinta on ollut kaupungille 4 951 euroa vuodessa.  

St1-pomo tylytti liikemiesten sähköautoja juhlaseminaarissa: ”Ostakaa mieluummin tavallinen 20 000 euron auto”

26.9.2017 15:52

Energia- ja polttoaineyhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen jatkaa räväkkiä ilmastokannanottojaan.

Kauppalehti kertoo Anttosen kuuluttaneen maanantaina Helsingissä järjestetyssä Suomen Liikemiesyhdistyksen juhlaseminaarissa sellaisten ilmastoratkaisujen perään, jotka ovat maailman köyhimpien ihmisten saavutettavissa.

Demariaktiivikin hämmästyi vihreiden paperista: ”Tällainen maahanmuuttopolitiikan löysentäminen on täysin mahdotonta”

26.9.2017 13:20

Uusimaalainen SDP:n piirivaikuttaja Lassi Jääskeläinen ihmettelee vihreiden julkistamia turvapaikkalinjauksia, jotka aiemmin ovat saaneet kritiikkiä muun muassa Uusi vaihtoehto -hallitusryhmältä.

THL varoittaa 6000 suomalaista tietovuodosta: ”Tarkkailkaa pankkitietojanne”

26.9.2017 12:26

Noin 6000 ihmisen luottamuksellisia tietoja on vuotanut verkkoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), laitos tiedotti tiistaina pahoitellen virhettään. Asiasta kertoo muun muassa Tivi.

Turkki ja Irak aloittivat yhteiset sotaharjoitukset Kurdistanin rajalla

26.9.2017 11:55

Turkin ja Irakin armeijat aloittavat yhteisharjoitukset autonomisen Kurdistanin alueen kansanäänestyksen vuoksi, Turkin armeija on tiedottanut. Sotaharjoitus järjestetään Turkissa lähellä kurdialueen rajaa, minne Turkki on jo aiemmin sijoittanut asejoukkojaan.

Pohjois-Korean uhittelu synkkä asia talviolympiakisoille

26.9.2017 11:32

Pohjois-Korean ja Yhdysvallat ovat viime päivinä uhitelleet toisilleen kovin sanoin. Kummankaan ei uskota suunnittelevan sotatoimia tosissaan, mutta synkimmissä arvioissa spekuloidaan, että tilanne voisi vahingossa muuttua totaaliseksi sodaksi.

Jos Pohjois-Korea joutuisi sotaan Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean kanssa, häviäisi se varmasti. Ennen tappiotaan Pohjois-Korea saisi aiheutettua Etelä-Koreassa kuitenkin mittavaa tuhoa.

Uusi ennuste: Suomen talouskasvu jatkuu vahvana ensi vuonna – ”Pärjätään hetki”

26.9.2017 10:10
Suomen tänä vuonna selvästi ennakoitua vauhdikkaampi talouskasvu jatkuu myös ensi vuonna, arvioi Pellervon taloustutkimus. Laitoksen tuoreen ennusteen mukaan talous kasvaa tänä vuonna 3,0 prosenttia ja ensi vuonna 2,6 prosenttia.   Kasvun nopeutuminen perustuu pitkälti kustannuskilpailukyvyn parantumiseen ja maailmantalouden vetoapuun. Pidemmällä aikavälillä Suomen menestys vaatii kuitenkin tutkimuksen ja tuotekehityksen investointien lisäämistä, sanoo ennustepäällikkö Janne Huovari.  

Tutkija kahlasi Hommaforumin ja MV-lehden ja kumosi käsityksen: ”Ei pidä paikkaansa etteivät välitä tiedosta”

26.9.2017 09:55
Populismi ei yritä kiistää faktoja, vaan se tukeutuu ”vasta-asiantuntijuuksiin”, katsoo väitöstutkija Tuukka Ylä-Anttila. Hänen populismin käyttöä Suomen politiikassa vuosina 2007–2016 käsittelevä väitöstutkimus on tarkastettavana Helsingin yliopistolla.  

Uudet työttömyysluvut julki: Työttömyysprosentti nyt 7,5

26.9.2017 09:34
Suomessa työttömyysaste oli elokuussa 7,5 prosenttia, kertoo Tilastokeskus ja sen työvoimatutkimuksen mukaan työttömänä oli 202 000 suomalaista. Vuosi sitten työttömyysaste oli 7,2 prosenttia. Työllisiä on kuitenkin nyt 7 000 enemmän ja työvoiman ulkopuolella 5 000 suomalaista vähemmän kuin vuosi sitten.   Työ- ja elinkeinoministeriön TE-toimistosta keräämien tietojen mukaan elokuun lopussa oli 288 700 työtöntä työnhakijaa, mikä 53 800 vähemmän kuin vuosi sitten.  

Turkki uhkaa jo aseilla – Suomalaisarvio radiossa: ”Jos kärjistyy, kurdeilla oikeus omiin johtopäätöksiin”

26.9.2017 09:11
Pohjois-Irakissa Kurdistanin maanantaisessa itsenäistymisäänestyksessä kävi äänestämässä 72,16 prosenttia äänioikeutetuista, kertoo Suomen kurdiliiton sihteeri Welat Nehri Ylen Ykkösaamun haastattelussa.    Virallisia tuloksia ei ole vielä julkistettu.  

Kreikkalaisille pankeille lähti kirje – EKP käynnistämässä stressitestit

26.9.2017 08:19
Euroopan keskuspankki EKP saattaa käynnistää stressitestit Kreikan pankeissa jo helmikuussa, kertovat uutistoimistot Bloomberg ja Reuters.   Kreikan keskuspankin nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo Bloombergille, että pankkeja on pyydetty lähettämään tietonsa helmikuun loppuun mennessä.  

Pohjois-Korean ulkoministeri jylisi Trumpin twiitistä: Yhdysvallat on julistanut sodan

26.9.2017 07:51
Pohjois-Korean ulkoministeri syyttää Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia sodan julistamisesta viitaten tämän twiittiin viikonloppuna. Valkoinen talo puolestaan pitää väitettä absurdina, kertoo BBC.   Presidentti Trump lähetti sunnuntaina ulkoministeri Ri Yong-hon YK-puheen jälkeen twiitin, jossa Trump varoitti, että mikäli Ri toistaa ”pikku rakettimiehen”, eli Kim Jong unin ajatuksia, ”he eivät ole täällä enää pitkään”.  

Ruotsissa palaa moskeija – Poliisi tutkii tuhopolttona

26.9.2017 07:16
Ruotsissa Örebrossa on käynnissä moskeijan tulipalo. Osa rakennuksesta on romahtanut ja palomiehet pyrkivät toistaiseksi estämään palon leviämisen. Asiasta kertovat muun muassa Aftonbladet ja Expressen.   Poliisi ja pelastusviranomaiset saivat hälytyksen palosta kello kolmen jälkeen yöllä Suomen aikaa ja lehtitietojen mukaan paloautoja oli paikalla yhä puoli seitsemältä Suomen aikaa.

Jokereiden superjunnu Eeli Tolvanen säväyttää, jo kaksi hattutemppua KHL:ssä

26.9.2017 00:14

Jokereiden 18-vuotias hyökkääjä Eeli Tolvanen teki maanantaina toisen kypärätemppunsa jääkiekon KHL:ssä, kun Jokerit voitti Vitjaz Podolskin 5-2. Jokerit nousi voittoon 0-2 -tappioasemasta.

- Eka erä oli aika surkea meiltä. Päästettiin kaveri 2-0 -johtoon ja siitä tuli takaa-ajajan rooli. Sen jälkeen puhuttiin erätauolla kopissa, että pitää ruveta muuttamaan peli. Pelattiin aika hyvin toisessa erässä ja pyörittiin kaksi erää vastustajan hyökkäysalueella. Saatiin paljon paikkoja ja kolmannessa erässä tarvittavat loput maalit, Tolvanen summasi.

HIFK teki tappiokierteessä fiksun liikkeen

25.9.2017 22:37

Jääkiekon Liigassa kautensa surkeasti aloittanut HIFK tiedotti maanantaina, että nykyinen urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas siirtyy HIFK:n organisaatiossa muihin tehtäviin ja seura hakee hänen tilalleen uutta GM:ää.

- Olen itse tehnyt puolitoista vuotta sitten aloitteen seuran hallitukselle urheilutoiminnan organisoimiseksi uudelleen. Tämä on minulle kymmenes kausi tässä tehtävässä ja on aika siirtyä eteenpäin, Nybondas sanoi seuran tiedotteessa.

Seuran taustalla tapahtuu paljon muita asioita, joista IFK tiedottaa tarkemmin tämän kauden aikana.

Turkin Erdogan varoitti Irakin kurdeja: Armeijamme on rajalla valmiina

25.9.2017 20:15

Irakin Kurdistanin kansanäänestys aiheuttaa huolta ja uhkauksia naapurivaltioissa sekä Irakin keskushallinnossa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan varoitti maanantaina jopa aseellisesta toiminnasta Pohjois-Irakin kurdeja, jotka ovat maanantaina äänestäneet kurdialueen itsenäistymisestä. Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä on kyse autonomisen Irakin Kurdistanin jatkosta osana Irakia tai itsenäisenä valtiona.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Sivut